Håndbold EM 2022 - hvem er favoritterne?

Håndbold EM 2022 - hvem er favoritterne?
SPONSERET AF SPILXPERTEN.COM |

ANNONCE fra spilxperten.com

På torsdag den 13. januar går det i gang med EM i håndbold, som denne gang afholdes i Ungarn og Slovakiet. Det skal selvfølgelig ikke tages for givet, hvilket hold der vinder, da de forskellige Håndbold EM 2022 grupper først skal spilles. Men der er helt klar nogle spændende grupper i vente. Det giver selvfølgelig anledning til noget odds, hvorved noget overordnet er værd at vide - hvordan ser det ud for favoritterne?

Tager man oddsene hos de bookmakere med dansk licens in mente, så tegner der sig et tydeligt billede af, hvem de store favoritter er: Danmark. De rød-hvide drenge har været fænomenale i de seneste år, og tager pladsen som absolut storfavoritterne. I det indledende gruppespil skal Danmark møde møde Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. Det er nok ikke overraskende, at Danmark anses som de store favoritter i denne gruppe. Men selvom det forventes, at Danmark vinder gruppen, så skal man dog ikke undervurdere et slovensk hold, der blev nummer fire ved det sidste EM. Trods et nederlag til Nordmarkedonien må det dog forventes, at Danmark kan tage sejren, mens Montenegro må tage rollen som underdog sammen med Nordmarkedonien. 

Velkendte favoritter
Den næste favorit efter Danmark er, trods alt der er sket i optakten til slutrunden, Frankrig. De befinder sig i gruppe C sammen med Kroatien, Serbien og Ukraine. Her forventes det, Frankrig og Kroatien tager de to pladser, der giver adgang til mellemrunden. Serbien mangler spilstyreren, Petar Nenadic, hvilket kan have konsekvenser for deres chance for kvalifikation til mellemrunden, mens Ukraine ikke gjorde en besynderlig god figur ved det sidste EM for to år siden, hvor de løb ind i tre nederlag i det indledende gruppespil. Grundet Frankrigs problemer må Kroatien dog tage rollen som favoritter til førstepladsen, men franskmændene skal dog ikke undervurderes i mellemrunden.

Rollen som den tredjestørste favorit er lidt af et splid mellem Sverige og Spanien. Spanien er godt nok dobbelte forsvarende europamestre, men flere afbud fra nøglespillere gør, at bookmakerne lader dem dele pladsen med Sverige. Sverige fik også sølv ved sidste VM, så det burde ikke være overraskende at se dem så højt oppe på listen over bookmakernes favoritter. Begge hold befinder sig i Gruppe E sammen med Tjekkiet og Bosnien. Ikke overraskende så forventes det, at Sverige og Spanien tager de to øverste pladser i gruppen.

Grunden Sverige og Spaniens store favoritroller, så må det forventes, at Bosnien og Tjekkiet kommer til at kæmpe om at undgå sidstepladsen. Anden spilledag kommer sikkert til at afgøre, hvem der tager førstepladsen mellem Sverige og Spanien - og her må Sverige tage en lille favoritrolle med tanke på Spaniens førnævnte afbud.