Guide til at vælge nyt gulv: Tre forskellige slags gulvtyper
SPONSORERET AF VILLAGULVE.DK • GRATIS

Guide til at vælge nyt gulv: Tre forskellige slags gulvtyper

ANNONCE:

Der findes utallige forskellige slags gulvtyper, så det kan være svært at beslutte sig, når gulvet i hjemmet skal have en overhaling. Et gulv bliver hurtigt nedslidt og får patina, så nogle gange kræver det en udskiftning, især hvis du alligevel skal have renoveret resten af huset. Det kan også være, at du lige har købt et nybyggerhus eller en ny lejlighed, og at du derfor helt selv skal designe, hvordan huset skal bygges op og indrettes. I sådanne situationer skal du beslutte dig for, hvilken type gulv du ønsker at få lagt, og det kan altså være lidt af en jungle at finde rundt i. Så hvordan finder du frem til lige netop den gulvtype, der passer til dit hjem? Vi giver dig her en guide til tre forskellige slags gulvtyper og deres fordele og ulemper.

Linoleumsgulve

Linoleumsgulve er en god løsning, hvis du ønsker et gulv, der næsten ikke kræver nogen vedligeholdelse. Linoleumsgulve har nemlig en ret glat overflade, der gør, at de er nemme at rengøre og holde rene. Linoleumsgulve består af et blandingsprodukt, der er fremstillet af kork, træ, kalksten, linolie og harpiks, som så tilsættes den farve, man ønsker, gulvet skal have. Linoleumsgulve er derfor også ret nemme at tilpasse til sit hjem. Linoleumsgulve er også utrolig slidstærke, fordi revner og skader udbedrer sig selv, og de er derfor velegnede til rum, hvor man opholder sig meget. Der er altså ret mange fordele ved linoleumsgulve, det er dog bare vigtigt at huske, at de ikke er helt vandtætte, så de egner sig ikke så godt til rum, hvor der kommer til at være vådt og fugtigt.

Laminatgulve

Laminatgulve er også gode til rum, hvor der hurtigt kan opstå slidmærker og patina. De er nemlig meget slidstærke, fordi de har en ridse- og slidbestandig overflade. Samtidig er de vandafvisende og nemme at holde ved lige, fordi de ikke kræver meget rengøring. Du kan få laminatgulve i udgaver, der ligner trægulv på en prik, hvor du så endda slipper for den besværlige pleje og vedligeholdelse, som ægte trægulve kræver. Dog kan laminatgulve godt komme til at fremstå en smule kunstige, fordi det øverste lag er lavet af plastik.

Betongulve

Betongulve er lavet af vand, grus og cement, og det koster derfor mindre at få lagt betongulv i forhold til andre gulvtyper, da disse tre materialer er relativt billige. Som navnet antyder er betongulve også yderst slidstærke, da de kan holde til lidt af hvert på grund af deres hårde og rå overflade. Samtidig er der utallige muligheder ved betongulve, fordi de blandt andet både kan males og lakeres. Dog er betongulve også en smule hårde at betræde, fordi overfladen er ru, og de kan derfor hurtigt fremstå kolde og tunge, når de ligger indendørs i et hjem.Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.