Giv gamle møbler nyt liv og forny hjemmets indretning
SPONSERET AF FARVELAND-BUTIKKEN.DK • GRATIS

Giv gamle møbler nyt liv og forny hjemmets indretning

ANNONCE

I dagens Danmark er der kommet mere og mere fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi, hvor det i høj grad er blevet moderne at genbruge gamle effekter og give dem et nyt og moderne look. Dette gælder både for tøj, møbler og meget mere, og den bæredygtige tanke kan man med fordel dykke ned i for at forny hjemmets indretning på et relativt lille budget.

Det kræver i virkeligheden ikke ret meget arbejde at renovere gamle møbler og andet inventar, så det passer ind i en moderne livsstil, og hvis man har mod på det, så er det en perfekt måde at bruge en weekend på.

En klat maling gør en verden til forskel

Hvis man trænger til fornyelse i sin indretning, så er det bare med at tage ned i den lokale genbrugsbutik og finde de slidte, men charmerende møbler, som kan passe ind i hjemmet. Selvom møblerne ser slidte ud, så har de en helt anden sjæl end nye møbler, og de har med garanti en masse gode år i sig endnu, selvom overfladen er lidt krakeleret. Denne gælder f.eks. for reoler, borde, stole og andre træ-inventar, der kan få et helt nyt liv med en klat maling.

Maling er en fantastisk måde til at løfte de gamle møbler ind i det 21. århundrede og efter en hurtig gang sandpapir, så har man et blankt lærred, som man kan udfolde sin kreativitet på. Der er mange forskellige typer maling, der kan sætte et helt særligt præg på møblerne, og man kan f.eks. undersøge kalkmaling, der giver møblerne et helt unikt udseende efter brug.

Ombetræk stolene eller sofaen selv

Når man leder efter guld i genbrugsbutikkerne, så står man ofte i en situation, hvor man har fundet nogle fantastiske stole eller en lækker sofa, hvor betrækket dog er gået i stykker. Her vælger rigtig mange at løbe skrigende bort, fordi det virker som et uoverskueligt projekt at ombetrække tingene selv - men det er i virkeligheden slet ikke så svært, som man skulle tro.

Det kræver ikke meget andet end en god klipsemaskine og evt. en god symaskine, hvis man vil i gang med ombetrækningen selv, og der er mange penge at spare, hvis man har tid til at fordybe sig i opgaven. Der findes tonsvis af inspiration, guides og videoer på nettet, der viser ombetrækningens kunst på en god måde, og det er bare med at gå i krig, hvis man har fundet nogle fantastiske møbler, der bare trænger til en kærlig hånd.

Brugte møbler kan løfte indretningen til nye højder, og det kan være et oplagt projekt at bruge de stille weekender på.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.