Modstandere stifter foreningen Biogas Bornholm

NOTITS | 29. SEP 2023 • 07:38
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
29. SEP 2023 • 07:38

Foreningen vil samle modstandere af en planlagt udvidelse af biogasanlægget i Aakirkeby.


Et større biogasanlæg kan være på vej til Aakirkeby, efter kommunalbestyrelsen på sit seneste møde besluttede at sætte gang i planlægning for udvidelsen, der vil betyde en tredobling af anlæggets areal. Det er dog ikke alle, der er glade ved udsigten til et større anlæg, og derfor ser foreningen Biogas Bornholm nu dagens lys. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Selvom der har været holdt både borgermøde og offentlig høring føler initiativtagerne, at regionskommunen ikke tager deres og mange andres bekymringer alvorligt. De mener heller ikke, at deres indsigelser har bidraget til en dyberegående beslutningsproces.

"Vi har derfor besluttet at gå sammen om at starte foreningen Biogas Bornholm", fortæller de i en pressemeddelelse, der er sendt af Ben Woodhams, som er nabo til biogasanlægget.

Foreningens formål er at samle de borgere, som er imod udvidelsen, at informere bornholmere og andre interesserede om konsekvenserne af en eventuel udvidelse af biogasanlægget samt ved fælles hjælp forsøge at få kommunalpolitikerne i tale og bremse udvidelsen.

Foreningen vil indkalde til et informationsmøde om sit arbejde i nærmeste fremtid.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning