Hvordan fandt I ud af, at I skulle arbejde sammen, og hvorfor?
– Vi mødtes på skolen i Nexø, hvor glasset har ført os sammen, hvor banalt det end lyder. For os er det af betydning at dele passionen og arbejdsglæden, men også at kunne dele de afsavn og den behovsudskydelse, som det kræver at satse på kunsthåndværket.
I arbejder på at skabe en nordisk farvepalette af jord, opgravet i de nordiske landskaber. Hvordan gør man det?
– Vi forsøger at skabe en sammenhængende, genkendelig fortælling, som giver en kropslig følelse af at være rodfæstet. Vi har alle erfaring med at gå på Jorden, se jordens forskellige farver, gribe om en håndfuld jord, lade den sive ud mellem fingrene og fornemme de forskellige teksturer. Vi arbejder med en farvepalet skabt af jord i såvel glas som keramik, fordi det udtryk, der fremkommer, for os skaber en form for ro. Naturens farver vækker genklang i os og vi tror, at vi alle har en sans for materialer, stofligheder og nuancer, som er dna-bundet.
I studerer jord fra et æstetisk, ikke videnskabeligt perspektiv – hvordan gør man det som henholdsvis keramiker og glaspuster?
– Vores produktion er en hybrid mellem design og håndværk. I forhold til keramikken, så bruger vi den jord, vi graver, til at fremstille glasurer, med udgangspunkt i en gammel græsk-romersk teknik. I forhold til glas, så blander vi jord i den færdige glasmasse for at tilføre en subtil nuance. Der er en del udfordringer at forcere. Tilsætningen af jord ændrer glasmassens egenskaber og viskositet, og derfor bliver det færdige resultat aldrig helt ens.
I har indsamlet ler og jord over 40 steder på Bornholm. Efter hvilke kriterier har I valgt disse steder?