Jens Kaltoft er blevet forfremmet

Jens Kaltoft er blevet forfremmet
Jens Kaltoft fylder 60 år lørdag den 19. november. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 17. NOV 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. NOV 2022 • 10:30

Den tidligere præst i Knudsker fylder 60 år og har fået en ny titel.

 

Jens Kaltoft, tidligere sognepræst ved Sct. Knuds Kirke, fylder 60 år lørdag den 19. november.

Jens Kaltoft var i 25 år en populær sognepræst i Knudsker, hvor kirkegangen blev øget betydeligt i løbet af årene, ligesom det på grund af interessen fra sognebørnene blev nødvendigt med en udvidelse af sognegården.

Da Jens Kaltoft i 2018 alligevel søgte nye græsgange – og blev sognepræst ved Herlev Kirke – havde det familiemæssige årsager. Hans hustru, Britta Kaltoft, pendlede til et job i København, og de tre børn var alle flyttet over.

Nu er familien blevet samlet i københavnsområdet, og familien er også blevet udvidet:

– Jeg sagde til kirkebetjeningen, at jeg er blevet forfremmet. Så blev jeg spurgt, om jeg var blevet provst eller biskop. Nej, jeg er blevet morfar, fortæller Jens Kaltoft.

Jens Kaltoft siger, at han befinder sig godt i jobbet som sognepræst i Herlev – en bydel i Storkøbenhavn. Selv om der bor en del flere mennesker i området, kan kirkegangen ikke måle sig med den i Knudsker, konstaterer han.

– En anden forskel er, at hvor der i Sct. Knuds Kirke kommer folk i alle aldre, består menigheden i Herlev primært af ældre, siger Jens Kaltoft.

Jens Kaltoft var tillidsmand for de bornholmske præster, og han er fortsat med fagforeningsarbejde i præsteforeningen, hvor han nu er tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant for præsterne i Gladsaxe-Herlev Provsti.

– På Bornholm var det forholdsvis sjældent, at jeg var involveret i konflikter. Her fylder det mere, siger han.

Fantastiske år

Jens Kaltoft havde med egne ord "25 fantastiske år på Bornholm":

– Vi er på Bornholm to-tre gange om året. Vi er glade for at dyrke den bornholmske natur, når vi er derovre, og vi har stadig mange venner på Bornholm, siger han.

Jens Kaltoft var på Bornholm kendt som en ivrig motionist:

– Jeg cykler stadigvæk tre gange om ugen, siger han.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning