Han lå i respirator i seks uger med corona. Nu fylder han 80

Han lå i respirator i seks uger med corona. Nu fylder han 80
Karsten og Bente Thorborg har været sammen i 56 år. Fredag den 25. november fylder Karsten Thorborg 80. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 24. NOV 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
24. NOV 2022 • 15:30

Karsten Thorborg, tidligere forstander på Bornholms Højskole, fylder 80 år i morgen, fredag den 25. november.


Det er lidt af et mirakel. Dels ligner Karsten Thorborg ikke en, der fylder 80. Dels var han tæt på ikke at blive det.

Den tidligere forstander fra Bornholms Højskole sidder i stuen på Nybyvej sammen med sin elskede hustru Bente.

Han fortæller veloplagt om tiden efter Bornholms Højskole og Pippihuset i Aakirkeby, som parret rykkede ind i i 2005. Om de 10 år som guide for Team Bornholm, om parrets hyppige besøg hos Solveig på højskolen og foredragene, om sine erindringer, som han skrev i 2012 og som kan findes ved at google hans navn.

Han følger med i, hvad der sker i verden og på Bornholm. Bøgerne fylder reolen fra gulv til loft, Bornholms Tidende ligger på sofabordet.

– Og så er vi to, der går med hinanden, siger han og smiler kærligt til sin hustru.

Bente Thorborg ser pludselig alvorlig ud.

– Må jeg fortælle om din sygdom, spørger hun forsigtigt.

Det må hun gerne, nikker Karsten Thorborg.

Og så fortæller Bente Thorborg om de forfærdelige måneder i begyndelsen af 2021, hvor Karsten Thorborg lå i respirator på Bispebjerg hospital, hårdt ramt af corona.

– Lungerne havde det ikke godt. Jeg var helt væk. Bente sad hos mig hver dag, men jeg kan intet huske, siger Karsten Thorborg.

Det kan Bente. Hun fortæller, at situationen, som i forvejen var alvorlig, blev forværret i februar.

– Vi fik at vide, at det var terminalt. Vi var inde og sige farvel, hele familien. Men så vendte det lige pludselig, og så vågnede han op, siger Bente Thorborg, der er lige dele mærket af den svære tid, lige dele taknemmelig over, at hendes mand gennem 56 år kom ud på den anden side.

Og nu fylder Karsten Thorborg 80 år. Fødelsdagen fejres med den nærmeste familie hos datteren Solveig Thorborg,. Hun flyttede for to år siden ind i den selvsamme forstanderbolig, som hendes forældre boede i, da hun var ung.

Fødselaren har det godt igen, og sender mange tanker til personalet på Sønderbo, hvor han gik til genoptræning i seks uger. Deres indsats – kombineret med hans egen – betyder, at han i dag kan gå ture med hunden og i det hele taget glemme, hvor syg han har været.

Karsten Thorborg er i det hele taget godt tilfreds med tingenes tilstand.

– Jeg kunne nok ikke løbe et marathon. Men vi er her og har det herligt med hus og hund og Solveig på højskolen. Det bliver ikke meget bedre, siger han og smiler kærligt til Bente.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning