– Jeg tog hurtigt sigte med min lille ni millimeter haglbøsse, og sekundet efter var minken død, fortæller Tonni Koefoed Larsen.
Jægere blev tilknyttet
Situationen er atypisk for Minkbandens arbejde, for langt de fleste mink fanges i fælder ude i naturen. Bandens medlemmer har hver et indsatsområde, hvor de sætter deres fælder.
– Mange tror, at Minkbanden er ligesom kommunens rottefængere, der ifølge loven skal rykke ud, når der er konstateret rotter. Det har Minkbanden desværre ikke kapacitet til, fortæller Tonni Koefoed Larsen, som er sekretær for banden, der har skovfoged og vildtkonsulent Rasmus Munch Marcher fra Naturstyrelsen Bornholm for bordenden.
De første spæde skridt til den nuværende minkbande blev taget i 1990'erne af vildtkonsulent Tommy Hansen, som startede minkbekæmpelsen sammen med sine ansatte i det daværende Bornholms Statsskovdistrikt. Senere kom jægerforbundet til, og som god ven af vildtkonsulenten og formand for de bornholmske jægere var det naturligt, at Tonni Koefoed Larsen blev tilknyttet, og senere fulgte flere af jægerforbundets øvrige medlemmer. Det kræver nemlig jagttegn at sætte en minkfælde.