Flæskekager figurerer i flere bøger om bornholmernes mad, så vi må gå ud fra, at det er en bornholmsk egnsret. En anden grund til at kalde den bornholmsk må være, at der indgår gris i retten. Det må siges at være noget, der peger mod Bornholm – der er jo væsentlig flere grise på øen end mennesker, og det er kun en brøkdel af dem, som jeg synes, bliver behandlet godt.
Jeg håber, at I der læser det her, tager stilling til dyrevelfærd og vælger dyr, der har haft et værdigt liv med frisk luft, motion og plads.
Som tidligere nævnt er der nok ikke mange, der kommer til at lave traditionelle flæskekager. Tiden er nok løbet lidt fra dem, men hvad hvis man tænker lidt over, hvordan man ellers vil bruge resterne af flæskestegen.
De sjældne gange vi laver flæskesteg herhjemme, så er den sandwich, som man skal have dagen efter, næsten lige så eftertragtet som steg med sovs og kartofler. Og det er et lovechild mellem flæskekagen og flæskestegsandwichen, vi kaster os over denne gang.