Metalfestival skudt i gang: Mød fire festivalgæster og en frivillig, der aldrig lytter til metal

Metalfestival skudt i gang: Mød fire festivalgæster og en frivillig, der aldrig lytter til metal
Det er favoritbands, der er syet på de sorte veste, som metalgæsterne har på. Foto: Jens-Erik Larsen
FESTIVAL | RØNNE | ABONNENT | 10. SEP 2021 • 17:30
Emilie Jensen
Journalist
FESTIVAL | RØNNE | ABONNENT
10. SEP 2021 • 17:30

Metalmusik lokker folk fra hele landet til Bornholm i denne weekend. Fredag eftermiddag åbnede metalfestivalen Raise Your Horns dørene til Musikhuzet i Rønne – og så blev der skuet op for lydniveauet.

Den sidste ølslat skulle lige nå at få ben at gå på inden et sort og hvidt armbånd blev placeret om festivalgæsternes håndled.

I køen til metalfestivalen Raise Your Horns, der finder sted for fjerde gang i år, var Mathias Bang. Til daglig arbejder han på kassernen, men i dag havde han skiftet outfittet ud med en sort t-shirt og matchende vest.

– Det er fedt at støtte op om noget lokalt, for selvom jeg også kommer til de større metalfestivaler og koncerter, er det en oplevelse at støtte op om de lidt mindre ting. Der er en anden atmosfære her, hvor man kommer tættere på folk og på de forskellige bands, siger Mathias Bang, der er med for tredje gang.

Hvad skal du høre?

– Jamen, jeg kommer ikke på grund af bandsene. Det fede ved, at det er en lille festival, er, at der kommer mange bands, man kan opleve for første gang og måske ikke kender, men som måske bliver større senere.

Der er solgt over 300 billetter i år, mod 170 miste år. Er du en af dem, der har taget et par venner med?

– Ja, jeg har i hvert fald taget Alexander med, siger Mathias Bang og skæver over til sin ven, der også har taget en sort band-t-shirt på.

 


Alexander Pedersen (tv) og Mathias Bang (th) inden dørene åbnede til metalfestivalen i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

Første gang

– Jeg har aldrig været her før, siger Alexander Pedersen, der lige er startet på kassernen.

Han har hørt meget om festivalen men aldrig været her, så i år skulle det være. Og selvom han først kastede et blik på line-uppet, efter han havde købt billetten, så ved Alexander Pedersen godt, hvem der skal have et lyt.

– Der er mange gode bands. Jeg skal i hvert fald høre Afsky. De udgav en glimrende skive sidste år.

I står alle sammen i noget bestemt tøj, en særlig dresscode..

– Der er nogle, der kommer i deres veste med forskellige batches på, som vi gør meget i i det her miljø, hvor vi syer alle vores yndlingsbands på. Nogen går meget op i det, men jeg er fra Nordjylland, så jeg har ikke lige fået alt mit grej med og må nøjes med en t-shirt.

 


Kristina Jensen vil gerne opleve en anden kultur end den hun normal færdes i, og derfor har du valgt at være frivillig til festivalen. Foto: Jens-Erik Larsen

Rasmus Seebach og Birthe Kjær

Omme i gården ved Musikhuzet er der små boder med LP'er, smykker og en tatovørbiks. Og så er der tre fustager, som kun lige når at trække vejret inden en ny gæst kommer og bestiller en øl. Øl som Kristina Jensen fra Odsherred skænker. Hun er frivillig på festivalen og er her for første gang.

Lytter du til metalmusik?

– Nej, faktisk ikke, siger hun.

Måske hendes grå uldcardigan allerede havde afsløret det lidt, ligesom Tidendes udsendte også skilte sig ud, ved at være en af de få i farverigt tøj.

Hvordan kan det så være, at du netop er her?

– Jeg vil gerne opleve en anden kultur, end det jeg normalt gør. Jeg har flere gange været på Vig Festival, men det er jo noget helt andet musik, de spiller der. Det er mere Rasmus Seebach og Birthe Kjær, siger hun og griner ad kontrasten.

Men skal du så høre nogle koncerter, nu du er her?

– Måske, vi skal i hvert fald rundt og se øen, og det glæder vi os også til, siger hun og tager et krus frem for at ekspedere næste tørstige festivalsgæst.

 


Annika Nielsen (th) og hendes veninde Signe Douglas Andersen (tv). Foto: Jens-Erik Larsen

Kommer for fællesskabet

Selvom Signe Douglas Andersen fra København og hendes veninde Annika Nielsen begge kender deres metal, så er der også andet end musikken, der har fået dem til Bornholm.

– Jeg kommer for fællesskabet, og fordi det er hyggeligt, og man kender mange mennesker. Det er meget et fællesskab, hvor alle er velkomne, og folk er meget åbne.

Ved de større festivaler kommer man for navnene, her kommer man for fællesskabet, siger Annika Nielsen, der er her for første gang.

Det var Signe Douglas Andersens første gang på Raise Your Horns festival sidste år.

Du er kommet igen, hvordan kan det være?

– Det er simpelthen fordi, det var super fedt sidste år. Det er små upcoming bands, og der er måske meget, man ikke ved, hvad er, men chancen for at man finder et band, hvor mang tænker, 'det er eddermaneme fedt', er der gode chancer for.


Sådan så det ud, da det svenske band Havamal lavede lydprøve, inden de skulle skyde festivalen i gang. Foto: Jens-Erik Larsen