Inden kokkene slippes løs: Min plan er at gøre det mere lækkert

Inden kokkene slippes løs: Min plan er at gøre det mere lækkert
Havnen i Gudhjem er frem til lørdag aften dedikeret til en af landets førende kokkekonkurrencer, Sol over Gudhjem. Foto. Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 21. JUN 2024 • 11:50
NYHED | ABONNENT
21. JUN 2024 • 11:50

Mikkel Marschall har indsat gratis shuttlebusser under årets kokkekonkurrence i Gudhjem. 

Åbogade og dele af Ejnar Mikkelsensvej blev allerede spærret onsdag, og fredag er håndværkerne ved at lægge sidste hånd på de to store scener midt på havnen i Gudhjem. Det skyldes at byen lørdag danner ramme om den 15. udgave af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Og chefen for det hele er supertilfreds med tempoet, hvormed forberedelserne til kokkekonkurrencen skrider frem.

– Det går helt sindssygt godt, vi er nærmest en dag foran i opsætning, fordi jeg har planlagt mere end jeg plejer, siger Mikkel Marschall.

– Vi har en masse frivillige med, som ikke har været med før, og jeg har lige sagt til dem, at vi faktisk kunne holde konkurrencen i aften, hvis vi ville, siger manden, der opfandt kokkekonkurrencen sammen med sin bror, Mads, i 2009.


 

 

Parkering uden betaling

Men forspringet skal bruges til noget helt andet, afslører Mikkel Marschall.

– Min plan er, at jeg gerne vil gøre det mere lækkert. Og der kan man nå langt med 60 mand på en halv dag.

Et nyt tiltag, der nok vil glæde mange, er indsættelsen af en gratis shuttlebus, der kører i pendulfart mellem parkeringspladsen på Melstedvej og havnen fra 10-17 fredag og lørdag.

– Fredag sætter vi bare op og gør klar, så shuttlen fredag er egentlig bare tænkt som en service for folk, hvis de synes, vi fylder for meget, siger Mikkel Marschall, der vurderer, at shuttlebussen er et godt tilbud til folk, der ankommer i bus.

– Det er ikke nemt for de store busser at komme ned i byen lige nu.

Der er gratis parkering på Meldstedvej, ved svømmehallen, samt på bagsiden af museet, og man kan stige på shuttlebussen ved Ankeret ved nedkørslen til Gudhjem havn.

– Der er betaling på havnen i Gudhjem og mange gader man ikke må holde på nede i Gudhjem, så det er måske et godt alternativ at parkere oppe og tage bussen ned, siger Ole Stigemo fra byforeningen.

Sværvægtere i dommerpanelerne

Ifølge Mikkel Marschall er årets startopstilling spækket med store navne. I hovedkonkurrencen opfordrer han til at holde øje med fynske Anika Madsen fra den norske restaurant Iris. Hun er kåret som en kok man skal holde øje af Michelin. Christoffer Sørensen fra Studio i København er ligeledes blandt favoritterne til at give Artur Kazaritski baghjul.

Årets dommerpanel i hovedkonkurrencen er ligeledes en veritabel stjerneparade. Her sidder ikke mindre end to danske vindere af Bocuse' d'Or-konkurrencen, nemlig Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro. De to vandt verdens største kokkekonkurrence i henholdsvis 2021 og 2023. I dommerpanelet sidder desuden endnu en sværvægter, nemlig Rasmus Munk fra Alchemist, restauranten på Refshaleøen, der kan prale af hele to Michelin stjerner. Alchemist blev tidligere på ugen kåret som Europas bedste restaurant af OAD.

I hovedkonkurrencen dyster forsvarende mester Artur Kazaritski fra Skodsborg Kurhotel blandt andet mod Nicolai Nørgaard fra Kadeau i Sømarken – den med en Michelin-stjerne – og Anders Kiel Holm fra Villa Vest i Lønstrup.

Der er hverken bornholmske kokke i dessert- eller kantinekonkurrencen, men Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus i Rønne og Anne Bruun Jessen fra Nordlandet er at finde i dommerpanelerne.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT