Dronningen kommer: 'Det er en stor ære'

Dronningen kommer: 'Det er en stor ære'
Det bliver en ære at være vært for dronning Margrethe, fortæller brigadechef Henrik Andersen, som får fornemt besøg, når majestæten skal indvi Beredskabsstyrelsen Bornholms nye fane. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | 23. MAJ 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
23. MAJ 2023 • 15:30

Brigadechef Henrik Andersen ser det royale besøg som en anerkendelse af den rolle, Beredskabsstyrelsen Bornholm spiller på øen.

For et par uger siden kunne Tidende fortælle, at dronning Margrethe kommer til Bornholm grundlovsdag for at deltage i indvielsen af en fane på Beredskabsstyrelsens kaserne i Allinge. Nu foreligger der et egentligt program for besøget.

– Det er en stor ære at være vært for Hendes Majestæt Dronningen og at modtage en kongeligt indviet fane. Vi tager det som en anerkendelse af den rolle, Beredskabsstyrelsen Bornholm spiller på øen og i det danske samfund, siger brigadechef Henrik Andersen i en pressemeddelelse.

Programmet i Allinge begynder klokken 11. Klokken 12.30 indvier dronning Margrethe og departementschef Morten Bæk fra Forsvarsministeriet Beredskabsstyrelsen Bornholms nye officielle fane. Forinden tager man afsked med den gamle fane.

Fanen er en enheds kendings- og samlingsmærke. Den har Dannebrog som baggrund og symboliserer forholdet til kongehuset, folket og fædrelandet. Dronningen tildeler, indvier og overrækker fanen. Ved indvielsen slås tre søm i fanen: et for dronningen, et for fædrelandet og et for modtageren af fanen. Den anvendes ved ceremonielle lejligheder.

Beredskabsstyrelsens enheder har siden deres oprettelse haft faner i varierende grad, men ikke tidligere kongeligt indviede faner.

Om aftenen efter faneindvielsen vil dronning Margrethe være vært for en reception på kongeskibet Dannebrog.