Der var brug for flere stole til unikt show

Der var brug for flere stole til unikt show
Store Tårn var lørdag kulisse for et lyd- og lysshow, kreeret af Stefan Holm, der bor på Christiansø. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 13. SEP 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
13. SEP 2023 • 15:30

Da de norske kadetter i 1684 lagde de første granitblokke som fundament for en kanonstilling på Christiansøs næsthøjeste bakke, kunne de umuligt have forestillet sig, hvad tårnet ville danne ramme om små 340 år senere.

Det skriver Kirsten Th. Jacobsen fra Christiansø i en pressemeddelelse om lørdagens multimediekoncert, som Ste van Holm stod bag. Kunstneren med det borgerlige navn Stefan Holm har boet på Christiansø i de seneste par år.

Store Tårn, der i dag fungerer som kunstmuseum og kulturhus, var kulisse for et lyd- og lysshow orkestreret af ensemblet Ste van Holm & Friends. I halvanden time vistes film på til lejligheden ophængte skærme, laserstråler dannede farverige vifter og figurer, mens årets kunstudstilling "Tårnet i tårnet" blev en aktiv del af lysshowet.

– På scenen fandt man fem musikere, der med sikker hånd førte publikum gennem et elektronisk lydtapet, hvor Tanja Hollerups stemme stod som et solidt centrum. Bag hende fandt man guitar og bas, mens hun blev flankeret på begge sider af et arsenal af elektroniske anordninger. Ofte fremstod musikerne kun som silhuetter for at understrege, at det var showet, der var i fokus, skriver Kirsten Th. Jacobsen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.