Baltisk samarbejde vil hjælpe Ukraine

NOTITS | 26. NOV 2022 • 12:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
26. NOV 2022 • 12:30

Egentlig handler Baltisk Bro-samarbejdet om at knytte stærkere bånd mellem estiske Saaremaa og Bornholm, men nu retter man blikket mod Ukraine, hvor man ønsker at hjælpe beboerne i den sønderbombede by Izjum i Kharkiv-regionen.

– Nu er det tid at hjælpe dem, der er mest i nød, siger Jaanika Tiitson i en pressemeddelelse.

Hun stod i september i spidsen for Saaremaa Kulturfestival på Bornholm og er tidligere udvekslingsstudent fra Saaremaa på Bornholm via Baltisk Bro.

Til formålet er der startet en indsamling til indkøb af postbiler, der er den eneste måde at forsyne de civile på, da der ikke længere findes butikker. Det er således biler fra Ukrposhta, der leverer nødhjælp, fødevarer og medicin til civile, udstyr til børn og pensioner, ikke mindst i landområderne. Målet er at kunne sende en-tre biler af sted.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning