Tørkeramte Ecuador lukker for strømmen 12 timer om dagen

23. SEP 2024 • 23:20UDLAND

Ecuador, der er meget afhængig af strøm fra vandkraftværker, er ramt af landets værste tørke i nyere tid.

Det sydamerikanske land Ecuador planlægger at slukke for strømmen i 12 timer om dagen på grund af en omfattende energikrise i landet.

Det oplyser den ecuadorianske regering mandag.

Ecuador, der er meget afhængig af strøm fra vandkraftværker, er havnet i den igangværende energikrise på grund af ekstrem tørke.

Tørken har udtørret områderne omkring de vigtige vandkraftværker og ført til lavere vandniveau. Tørken kaldes den værste i Ecuador i nyere tid.

Allerede i sidste uge meddelte landets myndigheder, at man ville begynde at slukke for strømmen i otte timer om dagen.

- Det centrale problem er, at klimaet er vanvittigt. Det har ændret sig meget.

- Vi er meget afhængige af vandkraft. Jeg kan ikke spå om ting, som kun er op til Gud, sagde energiminister Antonio Goncalves i sidste uge.

Siden dengang er tørken fortsat, og det har mandag altså fået regering til at sætte strømafbrydelserne op til at vare 12 timer.

Ecuadors præsident, Daniel Noboa, talte mandag ved FN's Generalforsamling i New York. Her kaldte han den ecuadorianske tørke for den værste i 61 år.

- Det er kaos og meget værre, end vi havde troet, sagde han.

I sidste uge oplyste det nationale politi, at omkring 46.000 betjente vil blive afsat til at patruljere i løbet af natten, hvor de planlagte strømafbrydelser finder sted. Særligt på vejene og nær fængsler vil de være til stede.

Ecuador ligger i det nordvestlige Sydamerika og grænser op til Colombia mod nord og Peru mod syd. Landet har omkring 18 millioner indbyggere.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT