Israel: Vi har ramt 1300 Hizbollah-mål på 24 timer

23. SEP 2024 • 21:40UDLAND

Ifølge Israels forsvarsminister har man ødelagt titusindvis af Hizbollah-raketter under luftangreb i Libanon.

Titusindvis af Hizbollah-raketter er blevet ødelagt af israelske luftangreb i Libanon.

Det udtaler den israelske forsvarsminister, Yoav Gallant.

- I dag er et vigtigt højdepunkt. På denne dag har vi taget titusinder af raketter og præcisionsvåben ud af drift, siger han.

Det israelske militær (IDF) har ramt omkring 1300 Hizbollah-mål i Libanon på under 24 timer, oplyser IDF i en erklæring ifølge AFP.

Angrebene har hovedsageligt fundet sted i det sydlige Libanon og i Bekaa-dalen, der ligger mellem Syriens hovedstad, Damaskus, og Beirut.

Libanons sundhedsminister har oplyst, at omkring 5000 mennesker er blevet såret i konflikten mellem den militante iranskstøttede bevægelse Hizbollah og Israel siden tirsdag.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har på det sociale medie X udtalt, at krigen er med Hizbollah og "ikke det libanesiske folk".

89 midlertidige beskyttelsesrum i skoler og lignende blev taget i brug, da civile begyndte at flygtede fra de israelske angreb. Beskyttelsesrummene har kapacitet til mere end 26.000 mennesker. Det oplyser den libanesiske minister for kriseberedskabet, Nasser Yassin.

Talsmand for IDF Daniel Hagari oplyser mandag aften i en udtalelse, at israelske fly planlægger at angribe flere Hizbollah-huse i Bekaa-dalen, hvor der antages at være våben gemt.

- Det, vi ser i Sydlibanon nu, er sekundære eksplosioner fra Hizbollah-våben, som eksploderer inde i huse, siger han.

Det er ikke blevet bekræftet af Hizbollah, at der skulle have været en pause i angrebene.

Angrebet på Libanon er kulminationen på den seneste uges intensivering af konflikten mellem Hizbollah og Israel.

Tirsdag i sidste uge eksploderede en lang række personsøgere og walkie-talkier tilhørende Hizbollah-medlemmer på tværs af Libanon.

Mindst 40 blev dræbt, og Israel er fra flere sider beskyldt for at stå bag, men landet har ikke taget skylden på sig.

Siden har Hizbollah og Israel skiftevis angrebet hinanden på tværs af grænsen.

Titusindvis er på flugt fra de angrebne områder i Libanon, har libanesiske myndigheder oplyst. Også i Israel har sirener lydt i kystbyen Haifa og den nordlige del af Vestbredden, har IDF oplyst.

Israel erklærede tidligere mandag aften, at landet befinder sig i et nationalt kriseberedskab indtil 30. september. Det betyder, at retten til større forsamlinger kan blive indskrænket. Dette er dog ikke sket endnu.

/ritzau/Reuters/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT