Scholz overvejer at ringe til Putin for første gang i to år

2. OKT 2024 • 21:15UDLAND

Kansler Scholz er på nippet til at kontakte Putin, skriver tyske medier. Kreml ved ikke, hvad de skal tale om.

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, overvejer at ringe til Ruslands præsident, Vladimir Putin, før topmødet i organisationen G20 den 18. og 19. november i Brasilien.

Det skriver den tyske avis Die Zeit

De to ledere har ikke talt sammen siden december 2022.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om, hvad Scholz vil tale med Putin om.

Men Die Zeit skriver, at hvis Scholz ringer til Kreml i den russiske hovedstad, Moskva, så vil han være den første leder i et af de toneangivende vestlige lande, som støtter Ukraine, der ringer til Putin i flere år.

Die Zeit skriver, at Tyskland i midten af indeværende måned skal forhandle om yderligere hjælp til Ukraine i krigen mod Rusland.

I Moskva siger Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, at Rusland og Tyskland i praksis ikke længere er i kontakt.

- Der er i praksis ingen fælles emner at drøfte på overfladen, da de bilaterale kontakter er stoppet, siger han ifølge Tass.

Men han tilføjer, at Putin altid er klar til dialog.

Peskov siger, at Rusland ikke har modtaget en melding fra Tyskland om, at der kan være et telefonopkald på vej fra Scholz i den tyske hovedstad, Berlin.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at under de to lederes seneste telefonsamtale i december 2022, opfordrede Scholz til, at Rusland skulle trække sine styrker ud af Ukraine, og at stridighederne skulle løses diplomatisk.

Putin havde en anden tilgang til problemerne. Han kritiserede vestlig militærhjælp til Ukraine. Denne hjælp var ifølge Putin skyld i, at der ikke kunne forhandles.

Krigen begyndte den 22. februar 2022, da Rusland angreb Ukraine.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT