Anklager præsenterer nye detaljer i Trumps sag om valgomstødelse

3. OKT 2024 • 00:46UDLAND

I et 165-sider langt retsdokument redegør anklagemyndigheden for flere af Trumps samtaler efter valgnederlag.

En amerikansk dommer har onsdag offentliggjort retsdokumenter, hvori anklagemyndigheden redegør for de beviser, som den mener at have i sagen om Donald Trumps forsøg på at omstøde resultatet præsidentvalget i 2020.

Retsdokumentet er 165 sider, og det er sandsynligvis anklagemyndighedens sidste mulighed for nærmere at beskrive sagen, før det amerikanske præsidentvalg 5. november.

Selve retssagen vil nemlig ikke blive afviklet før efter valget.

I retsdokumentet er der blandt andet beskrevet samtaler, som Trump angiveligt skal have haft med embedsmænd i sin administration - herunder daværende vicepræsident Mike Pence og den daværende stabschef i Det Hvide Hus.

Blandt andet skulle Trump 1. januar 2021 have sagt til Mike Pence, at folk ville hade Mike Pence og tænke, at han var dum, hvis ikke Pence brugte sin indflydelse i Kongressen til Trumps fordel, når Kongressen stod over for at skulle godkende Bidens valgsejr 6. januar 2021.

En medarbejder i Det Hvide Hus skal i de samme dage have overhørt Trump sige til familiemedlemmer, at de "uanset om de havde vundet valget eller ej, skulle blive ved med at kæmpe som bare fanden".

Trump har tidligere erklæret sig ikke skyldig i anklagerne.

En talsperson for ekspræsidenten kritiserer anklagemyndighedens offentliggørelse af retsdokumenterne.

- Hele den her sag er en partipolitisk, forfatningsstridig heksejagt, som bør afvises helt sammen med alle de resterende demokratiske fupnumre, siger han.

Donald Trump er tiltalt i to straffesager om omstødelse af præsidentvalget. Den ene er på føderalt niveau, mens den anden er på delstatsniveau.

På delstatsniveau er Trump tiltalt for blandt andet at forsøge at presse valgansvarlige til at give ham sejren i delstaten Georgia.

Han er også tiltalt for at have taget hemmelige dokumenter med hjem fra Det Hvide Hus og forsøgt at gemme dem fra efterforskere, efter at hans embede som præsident sluttede.

Slutteligt er han blevet kendt skyldig i alle 34 anklagepunkter i en sag om ulovlig bogføring, hvor han har bogført tys-tys-penge til en pornostjerne som juridisk bistand.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT