Kolding sender superliganedrykker ud af pokalen

2. OKT 2024 • 23:27SPORT

Kolding slog 1.-divisionsrivalen Hvidovre med 2-1 og er klar til ottendedelsfinalen i pokalturneringen.

Som det 16. og sidste hold er Kolding IF klar til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen.

Onsdag aften spillede holdet sig videre på bekostning af superliganedrykkeren Hvidovre, der på eget græs tabte med 1-2 efter forlænget spilletid.

Casper Holmelund blev matchvinder med en kløgtig scoring efter 114 minutters spil. Han udså det lange hjørne som sit mål og scorede med en listig afslutning.

I slutfasen af den ordinære spilletid havde Jamiu Musbaudeen bragt de jyske gæster i front, men Malte Kiilerich udlignede for Hvidovre i tillægstiden og forlængede kampen.

Det var ellers Hvidovre, som fra start svingede taktstokken i mødet mellem de to 1.-divisionsklubber, og kun en stærk præstation af Kolding-keeper Jonathan Ægidius forhindrede en føring til hjemmeholdet ved pausen.

Efter pausen kom Kolding langt bedre med, og så var det Hvidovre-målmand Filip Djukic, der måtte agere levende plankeværk.

Han kunne dog intet stille op ved Jamiu Musbaudeens føringsmål i slutfasen af den ordinære spilletid. Den 20-årige nigerianer kanonerede en nedfaldsbold i mål efter 84 minutters spil.

Til gengæld gik Djukic med frem på det hjørnespark, hvor Hvidovre udlignede og fremtvang forlænget spilletid. Efter klumpspil kunne Malte Kiilerich heade bolden i mål.

Den jævnbyrdige kamp pegede i retning af en straffesparksafgørelse, men Kolding undslap den neglebidende disciplin med Casper Holmelunds sejrsmål.

I ottendedelsfinalen skal Kolding-bussen næsten indstilles på samme GPS-koordinater. Koldingenserne skal nemlig møde 2.-divisionsklubben BK Frem, hvis hjemmebane, Valby Idrætspark, blot er tre kilometer fra Hvidovre Stadion.

Ottendedelsfinalerne spilles i perioden 23. oktober-7. november, her er en oversigt over de otte opgør: