Embedsmand: Amerikansk militærbase blev ikke angrebet

1. OKT 2024 • 04:19UDLAND

Mindst to raketter er blevet affyret mod en militærbase nær lufthavn i Bagdad. Amerikansk embedsmand afviser.

Mindst to katjusjaraketter er blevet affyret nær lufthavnen i Bagdad i Irak.

Det oplyser to unavngivne irakiske militærkilder til Reuters sent mandag aften.

Oprindeligt var der meldinger om, at raketterne var rettet mod en militærbase, hvor amerikanske soldater opholder sig, men det afviser en amerikansk embedsmand. Det var to irakiske militærkilder, der kom med disse meldinger.

Den amerikanske embedsmand, som udtaler sig på betingelse af anonymitet, siger flere timer efter meldingerne om angreb på en militærbase til Reuters, at det ikke er rigtigt, at raketterne var rettet mod amerikanske soldater.

Embedsmanden siger, at USA til gengæld er opmærksom på meldinger om et angreb på Baghdad Diplomatic Support Complex, som er en afdeling for amerikanske diplomater i Irak.

Der er ingen meldinger om dræbte ved dette angreb, men ellers er det sparsomt med detaljer.

Tidligere lød det fra de to irakiske militærkilder, at en indledende efterforskning viste, at i alt tre raketter blev affyret - inklusive en, som landede nær bygninger, der bliver brugt af irakiske antiterrorstyrker.

Her var der skader og ild i nogle køretøjer, men ingen dræbte eller sårede, lyder det fra de to militærkilder.

USA har i år indgået en aftale med Iraks regering om at afslutte en amerikanskledet koalitions mission inden september 2025. Det oplyste USA og Irak i en fælles meddelelse i slutningen af september.

Der vil herefter være bilaterale sikkerhedspartnerskaber - altså aftaler mellem de to lande.

USA har siden 2014 ledet en koalition, som har haft til formål at bekæmpe Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Danmark deltager ifølge Forsvarsministeriets hjemmeside i den amerikanskledede Operation Inherent Resolve. Det fremgår ikke, hvor mange soldater der er tale om.

Ifølge nyhedsbureauet AP er der også usikkerhed om, hvor stort det amerikanske bidrag, som aktuelt er på 2500 soldater, kommer til at være i fremtiden.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT