OpenAI er nu mere end én billion kroner værd
Selskabet bag ChatGPT har netop rejst mere end 44 milliarder kroner ny kapital for at kunne vokse yderligere.
Der er tårnhøje forventninger til den forskel, som kunstig intelligens kommer til at gøre for mennesker og virksomheder i fremtiden.Derfor findes der også risikovillige investorer, som er klar med masser af penge til de virksomheder, der står med gode kort i kampen om at tjene penge på den nye teknologi.
En af disse virksomheder er OpenAI, der står bag den kendte chatbot ChatGPT.
OpenAI fortæller i en pressemeddelelse, at man netop har afsluttet en ny kapitalrejsning. Her er et lykkedes at skaffe 6,6 milliarder dollar blandt en række unavngiven investorer.
Det betyder ifølge OpenAI, at selskabet nu er værdisat til 157 milliarder dollar eller lidt mere end en billion - eller tusind milliarder - danske kroner.
- Den nye kapital vil gøre det muligt for os at styrke vores førerposition, når det gælder forskning inden for kunstig intelligens, at øge vores regnekraft og fortsætte med at bygge værktøjer, der hjælper folk med at løse vanskelige problemer, hedder det i pressemeddelelsen.
Ifølge Bloomberg er techselskaberne Microsoft og Nvidia blandt de selskaber, der har deltaget i den seneste kapitalrejsning.
Apple skulle også have været interesseret i at medvirke, men endte ifølge Bloomberg i sidste ende med at sige pænt nej tak.
ChatGPT bruges ifølge OpenAI dagligt af 250 millioner mennesker over hele kloden.
Selv om ChatGPT-appen findes i en gratis version, er det også muligt via et betalt abonnement at tilgå en kraftigere version af chatbotten. Det er der omkring 10 millioner brugere, der gør.
Samtidig sælger OpenAI også adgang til sin teknologi til andre selskaber og organisationer, der vil integrere den i deres egne produkter.
OpenAI forventer at omsætte for 3,6 milliarder dollar i dette regnskabsår, men har stadig et stykke vej til at blive en profitabel virksomhed.
Selskabet forventer et underskud på fem milliarder dollar i år.
/ritzau/