OVERBLIK: Kamala Harris gik ind i løvens hule for at hente vælgere

17. OKT 2024 • 10:51UDLAND

Den demokratiske præsidentkandidat forsøgte at få fat i svingvælgere i et interview med konservative Fox News.

Præsidentkandidat Kamala Harris trådte i nat dansk tid ind i løvens hule, da demokraten stillede op til et kritisk interview med Fox News.

Det var hendes første interview med den konservative tv-kanal, som traditionelt er mere venlig stemt over for republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump.

Her er fem pointer fra hendes interview, hvor hun forsøgte at række ud til republikanske tvivlere.

* Brud med Joe Bidens periode som præsident.

- Mit præsidentskab vil ikke være en fortsættelse af Bidens, sagde hun.

- Jeg kommer med nye livserfaringer, mine erfaringer fra mit professionelle liv og friske, nye idéer. Jeg repræsenterer en ny generation af ledere, lød det fra Harris.

Vicepræsidenten har ellers tidligere sagt, at hun ikke kunne komme i tanke om noget, som hun ville have gjort anderledes end den nuværende præsident.

At hun findes på stemmesedlen 5. november skyldes, at Biden valgte at trække sig. Det skete efter stort pres, hvor den 81-årige Biden ifølge kritikere fremstod mere og mere ustabil.

* Immigration.

Harris blev spurgt til Bidens forsøg på at håndtere en stigning i antallet af illegale immigranter ved den sydlige grænse til USA. Hun gav republikanerne skylden for ikke at vedtage en ny grænselov.

Ifølge Harris har Trump overtalt partifæller til at afvise et lovforslag, fordi "han foretrak at malke et problem i stedet for at løse et problem".

Immigration har været hendes akilleshæl i valgkampen, fordi hun i 2021 fik ansvaret for migrationskrisen ved USA’s sydlige grænse, som blot er fortsat.

* Bidens alder.

Harris blev spurgt til, hvornår hun opdagede, at præsident Bidens "mentale evner synes at være formindsket".

Hun svarede, at Biden er i stand til at lede landet og har erfaringen til at gøre, hvad der skal på vegne af det amerikanske folk.

Hun tilføjede, at visse personer, der kender Trump godt, har sagt, at han ikke er i stand til at blive præsident igen.

Hun sagde, at "Joe Biden ikke er på stemmesedlen, mens Donald Trump er".

* Mellemøsten.

Den anspændte situation i Mellemøsten blev også drøftet, hvor Iran blev fremhævet som USA's største fjende.

Ifølge Harris skal Israel altid have ressourcerne til at forsvare sig selv mod angreb "inklusive fra Iran og Irans terrorrepræsentanter i regionen. Og mit engagement i det er urokkelig".

* Donald Trump.

Harris sagde om Trump, at "folk er udmattede af en person, der foregiver at være leder, og som bruger al sin tid på at nedgøre og engagere sig i personsager".

Hun tilføjede, at "han er ikke stabil".

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT