Sydkoreansk kpop-stjerne har aftjent sin værnepligt

17. OKT 2024 • 12:30UDLAND

Efter 18 måneders værnepligt blev J-Hope fra boybandet BTS modtaget af fans uden for militærbase.

Den sydkoreanske kpop-stjerne Jung Ho-seok, bedre kendt som J-Hope, har aftjent sin værnepligt.

J-Hope er en del af det verdensberømte boyband BTS og har i 18 måneder været i værnepligt i det sydkoreanske forsvar, hvilket er obligatorisk i det østasiatiske land.

Torsdag blev han mødt af journalister og fans, da han forlod sin militærbase i byen Wonju. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Her lød det fra stjernen, at han har "indset, at mange soldater i militæret gør sig store anstrengelser og ofre for at beskytte landet".

- Tusind tak for at vente på mig. Jeg sætter stor pris på den store støtte og kærlighed, I har vist, sagde han til fremmødte fans.

Inden da blev han modtaget af bandkollegaen Kim Seok-jin, i folkemunde oftest bare Jin, som færdiggjorde sin værnepligt tilbage i juni.

Uden for basen havde fans hængt farverige bannere op for at byde stjernen velkommen tilbage til livet uden for militæret.

De var ellers blevet opfordret til ikke at dukke op af sikkerhedsmæssige årsager. Men tidligt torsdag befandt 50 fans sig uden for basen - herunder flere fra Kina og Brasilien.

Derudover havde en gruppe japanske fans lejet en bus for at komme til militærbasen, som ligger omkring 100 kilometer fra hovedstaden Seoul.

Kpop er kulturmæssigt en af Sydkoreas største eksportvarer.

Både nationalt og internationalt er BTS blevet en enorm succes og er kendt for sange som "Dynamite" og "Butter".

Resten af bandet vil færdiggøre deres værnepligt i juni 2025.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT