NEKROLOG: Alkohol og ensomhed tyngede Paynes liv efter One Direction

17. OKT 2024 • 11:09UDLAND

Den nu afdøde popsanger Liam Payne var "det fornuftige" One Direction-medlem, men tyede til alkohol.

Han var kendt som den fornuftige i boybandet One Direction, men kæmpede med berømmelsens mørke sider.

Natten til torsdag døde popsanger og tidligere medlem af One Direction Liam Payne efter et fald fra en balkon i Buenos Aires i Argentina. Han blev 31 år.

Payne indledte sin karriere som 14-årig, da han tog til audition ved den britiske udgave af "X Factor" i 2008, skriver BBC.

X Factor-skaber Simon Cowell mente, at 14-årige Payne havde brug for mere tid og bad ham komme tilbage to år senere. Da han gjorde det, gik han videre i sangkonkurrencen.

Dommerne bestemte, at han, Zayn Malik, Louis Tomlinson, Niall Horan og Harry Styles skulle deltage i "X Factor" som et boyband.

Undervejs i programmet steg One Directions popularitet eksponentielt. De endte på en tredjeplads i finalen, hvorefter Simon Cowell gav dem en pladekontrakt.

Ni måneder efter finalen i "X Factor" udgav de debutsinglen "What Makes You Beautiful", der hurtigt blev nummer et på hitlisterne i Storbritannien. Debutalbummet "Up All Night" strøg også til tops og blev det hurtigst sælgende debutalbum i Storbritannien i 2011.

Succesen sendte boybandet på verdensturnéer med stadioner fulde af skrigende teenagefans, som også kunne finde på at slå lejr foran de unge musikeres hoteller.

Berømmelsen var en stor mundfuld for Payne, fortalte han på BBC Radio 1 i 2020.

- Det var nogle gange svært at have det sjovt under de omstændigheder, når der var så meget pres på, sagde han.

Efter cirka et år begyndte han at slappe af i det, sagde han, og "jo sjovere vi havde det, jo mere succes fik vi også".

Payne blev kendt som "den fornuftige" i boybandet, og han fik en del af ansvaret for, at drengene opførte sig ordentligt, fortalte han The Guardian i 2019.

I den britiske tv-personlighed Ant Middletons Sky One-show har Payne fortalt, at ensomheden, som fulgte med berømmelsen fra One Direction, "næsten slog ham ihjel", og at han havde haft selvmordstanker.

Der var desuden spændinger mellem drengene i boybandet, fortalte han i youtuberen Logan Pauls podcast i 2022.

Angiveligt fandt der på et tidspunkt et skænderi sted under en koncert, hvor "et bestemt bandmedlem smed mig op ad en væg", sagde han, men nævnte ingen navne.

Det faldt ikke i god jord hos Payne, der ifølge eget udsagn svarede:

- Hvis du ikke fjerner dine hænder fra mig, er der en stor sandsynlighed for, at du aldrig kommer til at bruge dem igen.

En opløsning af bandet var tæt på, og mens Zayn Malik forlod bandet i 2015, tog de sidste fire en "pause" i 2016.

Payne tyede til alkoholen, og han var i perioden "utilregnelig", har han sagt til BBC.

I 2017 lancerede Payne singlen "Strip That Down" sammen med den amerikanske rapper Quavo. Singlen toppede som nummer tre på hitlisterne, men solokarrieren bød ellers ikke på de store succeser.

Otte år efter at han som 14-årig havde stiftet bekendtskab med den britiske X Factor-dommer Cheryl Cole under sin første audition, indledte de to et forhold og fik sønnen Bear i 2017. De gik fra hinanden i 2018.

I 2020 blev han og modellen Maya Henry forlovet, men de slog senere op. I starten af oktober skrev hun på sociale medier, at Payne på det seneste havde sendt hende flere uønskede beskeder.

Da deres forhold sluttede, blev Payne i 2022 kærester med den amerikanske influencer Kate Cassidy.

Liam Payne blev natten til torsdag erklæret død på stedet og menes at have fået kraniebrud.

Ifølge Billboard Magazine havde Liam Payne 2. oktober været til koncert i Buenos Aires, hvor det tidligere One Direction-medlem Niall Horan optrådte.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT