Østens Las Vegas vælger tidligere dommer som øverste leder

13. OKT 2024 • 11:23UDLAND

Macao er bedst kendt for sine kasinoer. Sam Hou Fai var den eneste, der stillede op til post som byens leder.

Den tidligere dommer Sam Hou Fai er søndag valgt som øverste leder for Macao, der er Asiens største spilleby og en delvist selvstyrende region i Kina.

Det skriver Macaos regering i en udtalelse ifølge Reuters.

Sam Hou Fai fik 394 stemmer ud af 398 afgivne stemmer. Han var den eneste kandidat, der stillede op til posten. Fire personer stemte blankt.

Kinas regering skal dog godkende valget af Sam Hou Fai, før han kan tiltræde posten som Macaos øverste leder.

Sam Hou Fai blev født i 1962 i byen Zhongshan i den sydkinesiske provins Guangdong. Han er valgt til en femårig periode.

I en tale efter valget lovede han at understøtte den langsigtede udvikling af Macaos erhvervsliv.

I dag udgør spilleindustrien fundamentet for Macaos økonomi, men Kinas præsident, Xi Jinping, har opfordret regionen til fremover at satse på flere områder inden for erhvervslivet.

Macao er den eneste by i Kina, hvor det er tilladt at spille om penge, og den store spilindustri tiltrækker hvert år tusindvis af turister.

Macao ligger ud til Det Sydkinesiske Hav sydvest for Hongkong. Begge byer er delvist selvstyrende og er tidligere kolonier. Mens Hongkong er en tidligere britisk koloni, er Macau en tidligere portugisisk koloni.

Kun 400 personer - et meget lille udsnit af Macaos befolkning - havde mulighed for at stemme. De 400 personer er udpeget til en særlig valgkomité og repræsenterer blandt andet handels- og finanssektoren i Macao.

Der bor cirka 720.000 mennesker på de 33 kvadratkilometer, der udgør Macau, og dermed er området et af de tættest befolkede i verden.

Til sammenligning breder Københavns Kommune sig over et tre gange så stort areal - 90 kvadratkilometer. Der bor 660.000 personer i den danske kommune.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT