OL-reservetjans har banet vej for storskyttes gennembrud

26. OKT 2024 • 07:30SPORT

Michala Møller har udviklet sig meget det seneste års tid og banker på til plads som landsholdsstamspiller.

Trods sine blot 24 år har Michala Møller allerede VM-, EM- og OL-medalje på cv'et samt danske mesterskaber og pokaltitler med Team Esbjerg. Men det har langt størstedelen af tiden været som talentet i periferien af holdet.

I slutningen af sidste sæson, hvor Esbjerg var plaget af skader, og ikke mindst i denne sæson har den gennembrudsstærke back med tordenarmen dog for alvor givet løfter om, at det store gennembrud er på vej.

I flere profilers fravær har Møller storspillet for Team Esbjerg i sæsonstarten, hvilket også gjorde hende mere selvskrevet end vanligt, da landstræner Jesper Jensen skulle udtage sin trup til det igangværende Golden League i Norge.

Hun var også med Danmark til OL, men det var som reserve, og selv om hun selvfølgelig drømte om at være stamspiller ved OL, så er det måske netop reservetjansen, som gør, at det endelige gennembrud nu er på vej.

- Jeg er et rigtig godt sted. Jeg har det godt fysisk, og jeg har det godt mentalt. Jeg kom godt hjem fra OL, hvor jeg var reserve, så jeg har ikke været spillemæssigt udmattet, fortæller hun.

På det personlige plan er hun landet i "den perfekte storm" efter OL. To tredjedele af holdet i Team Esbjerg var til OL og spillede meget. De har været slidt, og Nora Mørk har sågar måttet tage en pause på ubestemt tid.

Samtidig er den norske storskytte Kristine Breistøl skiftet klub denne sommer, og krydret med den ekstra friskhed i forhold til andre har Michala Møller sat kursen mod det store gennembrud.

- Jeg har løbende fået mere spilletid gennem mine fire sæsoner her, men jeg har jo også godt kunnet se, at der måske var en større rolle til mig i denne sæson, hvis jeg præsterede, siger hun.

- Vi har haft en del folk ude, og det har betydet, at der har været flere spilleminutter til mig.

Hun har samtidig i Esbjerg kunnet stå i en slags mesterlære hos norske Henny Reistad, som af de fleste betragtes som verdens bedste håndboldspiller.

Ikke at de spiller på helt samme måde, men eksempelvis Reistads ekstraordinære gennembrudsspil har Møller kunnet følge og lære af på nærmeste hold.

Og så har Michala Møller noget, som det danske landshold ikke har haft for vane at kunne frembringe. En decideret tordenarm. Hun er blandt de hårdest skydende i den danske liga, måske endda også internationalt, og det er et våben, hun passer og plejer.

- Efter træning står jeg tit og skyder på Anna (Esbjerg-målvogter Anna Kristensen, red.). Der har jeg trænet mit standskud meget, men jeg arbejder også på at få mit hopskud implementeret endnu bedre, forklarer hun.

Den skudkraft har sjældent været et våben på det danske landshold, og hun kan give Danmark en ekstra dimension i angrebet til det kommende EM - og mange slutrunder efter det.

Lørdag klokken 18.15 møder Danmark de norske olympiske mestre i Golden League.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT