Barcelonas offensive genrejsning løfter El Clasico

26. OKT 2024 • 07:00SPORT

Mads Junker, fodboldekspert på TV 2, mener, at man igen med rette kan kalde El Clasico den største klubkamp.

De sidste par år har det storslåede klubopgør mellem Real Madrid og FC Barcelona ikke helt kunnet leve op til den standard, som klubberne satte op gennem 2010'erne.

Men ifølge TV 2's fodboldekspert Mads Junker er El Clasico ved at genvinde den storhed, som mange husker fra æraen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Madrilenernes trup har længe været stjernespækket, men nu har Barcelona med Hansi Flick ved roret på rekordtid etableret akademispillere og forløst kvaliteten i truppen, så Barcelona igen ligner det stærke offensive hold, som man kender, mener Mads Junker.

I Barcelonas nuværende trup er der 12 spillere fra eget akademi.

Fodboldeksperten ser ligheder mellem Barcelonas nuværende udtryk og det, som klubben havde under tidligere cheftrænere.

- Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, at det var Luis Enriques eller Pep Guardiolas hold, når man ser holdets udtryk. Det er den største historie i fodboldeuropa i den nye sæson, at Barcelona på en eller anden måde er blevet genrejst.

- Jeg er overrasket over, hvad Flick har fået frem i den trup, som Xavi også havde. Mange af spillerne er opfostret på La Masia (Barcelonas akademi, red.), hvor man lærer at spille på den måde, der minder om Flicks idealer med genpres, boldsikre spillere og angrebsfodbold, siger Junker.

Cataloniernes mere rutinerede kræfter er blevet forløst ved at turde spille mere offensivt i sæsonens ti første ligakampe, som indtil videre har gjort, at storklubben fører La Liga, lyder det.

- Flick har nogle grundprincipper, som passer bedre til spillertruppen. Han har forløst potentialet og skabt spilleglæde. Den bedste eksemplificering er jo Raphinha. Han var en luksusspiller, der ikke kunne frigøre sig fra Xavis spændetrøje.

- Nu har han fremragende statistikker, og han arbejder stenhårdt for holdet, og han har slæbt mange af de andre spillere med, siger Junker.

TV 2-eksperten understreger, at Barcelona skal bevise sig over længere tid, men han mener eksempelvis, at lakmusprøven blev bestået efter 4-1-sejren over Bayern München i Champions League onsdag.

De formstærke stjernespillere på begge spanske mandskaber opbygger forventningsglæden hos Junker.

- Vi har nogle af verdens bedste spillere samlet i El Clasico igen, og kampen bliver afgørende for det spanske mesterskab. For mig har det altid været den største fodboldkamp, der er. På grund af historien, og fordi spillerne på banen i en længere periode var verdens bedste.

- Men det har ligget i dvale, når man kigger tilbage på de sidste fire til fem år, blandt andet fordi Barcelona ikke har præsteret i Europa.

- Men nu synes jeg, at vi er helt tilbage på toppen med to vanvittige offensiver, når vi kigger på spillere som Vinicius Junior, Kylian Mbappé, Lamine Yamal og Robert Lewandowski, siger Junker.

Derfor forventer TV 2-eksperten en masse mål, når sæsonens første El Clasico fløjtes i gang lørdag klokken 21 på Bernabeu i Madrid.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT