Indiens Modi skal på officielt sommerbesøg i Moskva

25. JUN 2024 • 13:48UDLAND

Premierministers rejse til Rusland finder sted i en tid, hvor store dele af verden har vendt Rusland ryggen.

En måned efter at Narendra Modi blev indsat som Indiens premierminister for tredje gang, skal den politiske leder for verdens folkerigeste land besøge Moskva for at styrke båndet til Rusland.

Således rejser Modi til Rusland 8. juli, skriver den indiske avis The Tribune.

Kreml-talsmand Dmitrij Peskov bekræfter ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den indiske premierminister skal besøge Moskva.

Her skal han mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Peskov oplyser dog ikke, hvilken dato Modi ankommer.

En unavngiven kilde med forbindelse til det indiske parlament har tidligere nævnt besøget over for det statslige russiske nyhedsbureau Tass.

Herfra lød det, at besøget skal finde sted i begyndelsen af juli og vare to dage.

- Den nye regering lægger, ligesom den foregående, stor vægt på, at båndene til Moskva styrkes, sagde kilden til Tass.

Narendra Modi blev indsat som Indiens premierminister 9. juni. Dermed tog han hul på sin tredje periode som regeringsleder.

Han besøgte senest Rusland i 2019. Dengang var han i Vladivostok, som ligger i det østligste Rusland. Han var senest i Moskva i 2015.

Ligesom Modi for nylig er blevet valgt som premierminister igen, er Ruslands præsident, Vladimir Putin, blevet genvalgt til den russiske præsidentpost efter et valg, der blev afholdt i marts.

Modsat det indiske parlamentsvalget, som blev afholdt over flere uger i foråret, anses præsidentvalget i Rusland ikke for at have været demokratisk.

Putin havde således ikke nogen reelle modkandidater.

Krigen i Ukraine har fået de fleste regeringer i Vesten til at vende Putin-styret ryggen og indføre sanktioner mod Rusland. Men det har Indien ikke. Landet har ikke fordømt den russiske krig og invasion af Ukraine.

Landet har til gengæld blandt andet skruet op for importen af russisk olie i kølvandet på invasionen, skriver The Tribune.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT