Ni fra samme familie er blandt dræbte i israelske angreb i Libanon

27. SEP 2024 • 13:46UDLAND

Blandt andre ni personer fra samme familie og fem syriske soldater er dræbt i nye israelske angreb fredag.

25 personer er blevet dræbt i israelske angreb i Libanon fredag.

Det oplyser Libanons sundhedsminister, Firass Abiad. Han oplyser ikke yderligere detaljer om de dræbte.

Natten til fredag blev ni personer fra samme familie dræbt i den libanesiske grænseby Shebaa mod syd. Fire af de dræbte er børn. Det oplyser borgmesteren i byen Mohammad Saab.

Fem syriske soldater er desuden blevet dræbt i et israelsk angreb på et militært område ved grænsen mellem Syrien og Libanon.

Israel angriber grænsen mellem Syrien og Libanon, fordi man mener, at den militante bevægelse Hizbollah får våbenforsyninger gennem grænsen, har den israelske hær, IDF, tidligere oplyst.

I tillæg til det er ti raketter blevet sendt ind i Israel fra Libanon fredag morgen, oplyser IDF. Det er sket i landets største havneby, Haifa.

Nogle af missilerne er blevet skudt ned, mens andre faldt ned i ubebyggede områder. Der er endnu ingen meldinger om tilskadekomne.

Angrebene fortsætter, mens verdenslederne mødes under FN's Generalforsamling i New York.

Storbritanniens premierminister, Keir Starmer, har under mødet talt med den libanesiske premierminister, Najib Mikati. De diskuterede, hvor vigtig en våbenhvile mellem Hizbollah og Israel er.

Flere af de allierede, herunder USA og Frankrig, har opfordret til en 21-dages våbenhvile. Dette har den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ikke givet sit svar på, oplyste han torsdag.

Den igangværende konflikt mellem Israel og Hizbollah er den seneste uge intensiveret, men har varet siden 7. oktober sidste år. Her trængte den militante bevægelse Hamas ind i Israel, dræbte 1200 mennesker og tog 250 gidsler.

Israel gik derefter til angreb på Hamas, og den krig er stadig i gang i Gaza og Israel.

Den har bredt sig til især nabolandet Libanon, efter at flere kommunikationsapparater tilhørende Hizbollah-medlemmer i sidste uge eksploderede på tværs af landet. 40 personer blev dræbt, og over 3000 blev såret.

Hizbollah beskylder Israel for at stå bag.

/ritzau/Reuters/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT