BBC: Over 70.000 russere er indtil nu dræbt i Ukraine

20. SEP 2024 • 08:49UDLAND

For første gang er antallet af dræbte frivillige, som meldte sig til militæret efter invasionen, højest.

Over 70.000 personer, som kæmpede for det russiske militær, er indtil nu blevet dræbt i Ukraine, rapporterer BBC, som har analyseret indsamlet materiale fra krigen.

For første gang er antallet af dræbte frivillige, som meldte sig til militæret efter den russiske invasion af nabolandet i februar 2022, det højeste, hedder det i rapporten.

Hver dag bliver der offentliggjort navne på dem, der er blevet dræbt i Ukraine - deres nekrologer og fotografier fra deres begravelser bliver offentliggjort i medier over hele Rusland og på sociale medier.

BBC Russian og den uafhængige hjemmeside Mediazona har indsamlet navnene på de dræbte i disse medier sammen med navne fra andre åbne kilder - heriblandt officielle opgørelser og udmeldinger.

Med henvisning til disse kilder samt besøg på kirkegårde med nye grave, hvor flag eller kranse har vist, når der var tale om begravede soldater, er BBC kommet frem til 70.112 navne på dræbte russiske soldater fra krigen i Ukraine.

- Det reelle antal menes imidlertid at være betydeligt højere, da en del familier ikke offentliggør dødsfald, og det har heller ikke været muligt at indsamle data fra det russiske besatte Donetsk og Luhansk i det østlige Ukraine.

Blandt de dræbte var 13.781 frivillige - det er omkring 20 procent af de faldne. Det er flere end i nogen anden kategori.

Tidligere fanger fra russiske fængsler, der har meldt sig til militæret for at blive benådet, udgjorde tidligere den største kategori, men de udgør nu kun knap 19 procent af de dræbte. Mobiliserede soldatter, som er indkaldt til at gøre tjeneste i krigen, udgør i dag 13 procent.

Ukraine kommenterer sjældent antallet af faldne på slagmarken. I februar sagde præsident Volodymyr Zelenskyj, at 31.000 ukrainske soldater var blevet dræbt under krigen, mens efterretninger fra USA tyder på større tabstal.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT