Fransk højrefløjsleder rejser til Danmark for at indgå samarbejde med DF

20. SEP 2024 • 10:11ERHVERV/POLITIK

Jordan Bardella, formand for det franske National Samling, indgår samarbejde med Dansk Folkeparti.

Den franske politiker Jordan Bardella, formand for højrefløjspartiet National Samling, tager næste fredag til Danmark for at indgå et samarbejde med Dansk Folkeparti.

Det oplyser Dansk Folkeparti.

Samarbejdet sker for at knytte bånd mellem højrefløjspartierne i Europa.

Her iagttager formand Morten Messerschmidt en opadgående tendens.

- Over hele Europa går de partier, som kæmper for at bevare vores kulturer og traditioner, frem, siger han i en skriftlig kommentar.

- Dansk Folkeparti har altid været med i den familie, og derfor glæder jeg mig til at annoncere et nyt samarbejde med Jordan Bardella og Rassemblement National (National Samling, red.), siger Morten Messerschmidt.

Jordan Bardella skal først mødes med DF-formand Morten Messerschmidt for at indgå samarbejdet fredag den 27. september.

Dagen efter vil han være gæstetaler på partiets årsmøde i Arena Næstved.

Jordan Bardella er som 29-årig partiformand en fremadstormende politiker, der sammen med erfarne Marine Le Pen har taget partiet National Samlings popularitet til et nyt niveau.

Han er vokset op i udkanten af Paris med sin enlige mor, og i sit politiske arbejde lægger han stor vægt på sin arbejderbaggrund.

I 2019 stod han i spidsen for National Samlings EU-valgkamp som blot 23-årig, og i 2022 blev han valgt som ny partiformand.

Ved sommerens parlamentsvalg i Frankrig kæmpede Jordan Bardella tæt om at vinde magten.

Selv om partiet fik flest stemmer, endte National Samling som det tredjestørste parti i parlamentet målt på mandater. Det skyldes det franske valgsystems indretning.

National Samling øjnede ellers inden valget en mulighed for at få flertal. Hvis det lykkedes, var partiformand Jordan Bardella klar til at indtage posten som premierminister, erklærede han.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT