Trump lover at være jødiske amerikaneres bedste ven

20. SEP 2024 • 04:05UDLAND

Præsidentkandidat Donald Trump mener selv, at han allerede er jødiske amerikaneres beskytter og bedste ven.

USA's republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, fordømmer antisemitisme og lover, at han vil være jødiske amerikaneres "bedste ven", hvis han vinder valget.

Sådan lyder det fra ekspræsidenten i en tale natten til fredag dansk tid, skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Her deltager Trump i begivenheden "Fighting Anti-Semitism in America", som har fokus på bekæmpelse af antisemitisme, i Washington D.C.

Blandt deltagerne er fremtrædende jødiske personer, der kan blive vigtige bidragydere i Trumps valgkampagne.

- Mit løfte til jødiske amerikanere er dette: Med jeres stemme vil jeg blive jeres forsvarer, jeres beskytter, og jeg vil være den bedste ven, jødiske amerikanere nogensinde har haft i Det Hvide Hus, siger han.

- Men når ret skal være ret, er jeg allerede de ting, tilføjer Trump.

Det var ventet, at Trump i sin tale muligvis også ville knytte en kommentar til en verserende og kontroversiel sag, hvor en af hans allierede er hovedperson.

Der er tale om den republikanske kandidat til guvernørposten i North Carolina, Mark Robinson.

Robinson har mødt stor kritik, fordi han ifølge CNN i et kommentarspor har kaldt sig selv en "sort nazist" - hvilket han selv benægter.

Trump har tidligere erklæret sin støtte til Robinson. Under nattens tale i Washington nævnte han dog ikke sagen.

Donald Trump er tidligere blevet kritiseret for at have tilknytning til personer, der menes at stå bag antisemitiske udtalelser.

Det gælder eksempelvis holocaustbenægteren Nick Fuentes og rapperen Ye, tidligere kendt som Kanye West, der har skabt debat med kommentarer, som af flere er blevet kaldt antisemitiske.

Da Trump fra 2017-2021 var USA's præsident indførte han dog også en række politiske ændringer, der længe var blevet efterspurgt af proisraelske stemmer.

Eksempelvis flyttede han landets ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, og han anerkendte Israels annektering af Golanhøjderne.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT