Aston Villas grundige forberedelse bar frugt mod Bayern

3. OKT 2024 • 02:17SPORT

Unai Emery holdt hele to møder for sine spillere onsdag morgen, før de om aftenen besejrede Bayern München.

Aston Villa sikrede sig onsdag aften et af klubbens største resultater i årevis.

På hjemmebanen i Birmingham besejrede den engelske fodboldklub således den tyske gigant Bayern München med 1-0 i Champions League.

Sejren var blandt andet et resultat af Aston Villa-træner Unai Emerys nøje udtænkte slagplan. Spanieren holdt hele to møder for sine spillere onsdag morgen, inden de om aftenen skulle i aktion.

En af hans pointer var, at Bayerns rutinerede målmand Manuel Neuer ofte står relativt langt fra sit mål.

Det var netop, hvad Aston Villa-angriberen Jhon Duran udnyttede, da han i det 79. minut modtog en bold i dybden og med første berøring løftede bolden over Neuer, der var fanget på mellemhånd.

- Da vi analyserede dem, snakkede vi om, at Neuers position altid er relativt langt fremme på banen, siger Emery efter kampen ifølge nyhedsbureauet dpa.

Jhon Duran var kommet på banen knap ti minutter før scoringen, og dermed indtog den 20-årige colombianer endnu en gang rollen som "super-sub" for Aston Villa.

I den hjemlige Premier League er han i denne sæson allerede flere gange blevet skiftet ind i anden halvleg og efterfølgende kommet på måltavlen.

- Han kom hertil for to år siden, og han er stadig ung, men hans potentiale er enormt.

- Han har nogle gange været lidt utålmodig, og jeg bliver nødt til nogle gange at tage nogle snakke med ham, lyder det fra Emery.

Sejren over Bayern München får formentlig mange Aston Villa-tilhængere til at tænke nogle årtier tilbage i klubhistorien.

Senest, de to klubber mødte hinanden, var nemlig i 1982. Det var i finalen i Champions Leagues forgænger, Europa Cup for mesterhold.

Dengang blev det til ligeledes til en 1-0-sejr til Aston Villa.

Blandt tilskuerne på Villa Park onsdag var den britiske prins William. Han var euforisk over at have bevidnet en gentagelse af resultatet fra 1982.

- Jeg har mistet stemmen. Jeg kan ikke tro det. 42 år, sagde prinsen, da han efter kampen gik forbi pressen.

Aston Villa har nu vundet sine to første kampe i Champions League. I den første kamp vandt holdet 3-0 over Young Boys fra Schweiz.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT