To debutanter er med i første trup uden Mikkel Hansen

21. OKT 2024 • 11:51SPORT

To spillere kan få debut for det danske herrelandshold i håndbold, efter at de er blevet udtaget til truppen.

Mikkel Hansen og Niklas Landin er ikke med mere. De har begge sagt stop på det danske herrelandshold i håndbold.

I den første trup siden de to stjerners farvel har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag fundet plads til nye navne.

Stregspilleren Frederik Ladefoged, der spiller i rumænske Dinamo Bucuresti, kan få debut på landsholdet. Det samme kan højrefløjen Frederik Bo Andersen fra tyske HSV Hamburg.

Kevin Møller afløser Niklas Landin og tager en af de to pladser i målet. Den anden plads indtages af Emil Nielsen.

- Vi skal bruge samlingen på at kigge frem mod et spændende VM, som delvist er på hjemmebane, og så skal vi arbejde videre med mange af de gode ting fra OL.

- Samtidig er jeg nødt til at kigge på belastningen på spillerne, efter flere af dem også har haft en hård sommer, siger Nikolaj Jacobsen i en pressemeddelelse.

Danskerne skal i januar dyste ved VM, der ud over Danmark også afvikles i Norge og Kroatien.

Danmark skal i november møde Norge og Sverige i to testkampe. Mathias Gidsel, Simon Pytlick og Magnus Saugstrup er kun med i ugens første kamp hjemme mod Norge for at undgå overbelastning.

Efter kampen mod Norge rejser trioen retur til deres tyske klubber.

- Jeg er nødt til at passe på dem, og det gør deres klubber også, så det vil vi gerne hjælpe med. Det er helt naturligt at skåne dem lidt, for det er tre spillere, der slider og slæber for deres klubhold og også knoklede under hele OL.

- Men jeg kommer ikke til at lade nogen spillere knokle igennem i begge kampe, siger Nikolaj Jacobsen.

De dygtige forsvarsspillere Simon Hald og Henrik Møllgaard bliver helt sparet til kampene i november. Det giver plads til et par mulige debutanter.

- Frederik Ladefoged har gjort det godt både for Bergischer i Bundesligaen i sidste sæson og nu i Bucuresti. Han er en dygtig forsvarsspiller, så ham vil jeg gerne se an i den samling her op til VM, nu hvor jeg sparer Simon Hald og Henrik Møllgaard.

- Frederik Bo Andersen har også gjort det godt for Hamburg og haft en fremragende sæsonstart i Bundesligaen, siger landstræneren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT