Sønderjyske dukker uinspireret FCM-mandskab

20. OKT 2024 • 20:04SPORT

Sønderjyske leverede sæsonens måske bedste kamp og fik fuldt udbytte af hjemmekampen mod mestrene fra FCM.

Sønderjyske leverede sæsonens nok bedste og mest helstøbte indsats, da oprykkerne søndag aften slog de forsvarende mestre fra FC Midtjylland med 3-2 i Haderslev.

Med sejren er sønderjyderne på 11 point efter 12 kampe og rykker op på tiendepladsen. Nederlaget betyder, at FCM nu er a point med FC København i toppen af 3F Superligaen.

Trods placeringen i bunden af tabellen gik Sønderjyske offensivt og optimistisk til værks fra kampens start. Man pressede højt og aggressivt og med god succes.

Det var sønderjyderne, som dominerede spillet, og fronttrioen med Mads Agger, Lirim Qamili og kun 17-årige Olti Hyseni skabte store udfordringer for FCM-bagkæden.

Både overliggeren og keeper Elias Olafsson måtte redde FCM fra at komme bagud, men fem minutter før pause gik den ikke længere for midtjyderne.

Forsvaret blev igen fanget i ubalance, og ved bageste stolpe fik Qamili skubbet bolden forbi Olafsson til 1-0.

Det var ottende gang i sæsonens 12. kamp, at FCM kom bagud undervejs.

FCM-træner Thomas Thomasberg reagerede prompte på holdets ringe indsats. I pausen skiftede han to mand for at få hurtige Dario Osorio samt løbe- og presstærke Oliver Sørensen ind.

Indledningsvist gav det mere liv til gæsterne, som kom frem til et par udmærkede chancer. Men Sønderjyske stod imod, og fem minutter efter pausen var Qamili på pletten igen.

Et fremragende sønderjysk opspil endte i feltet hos angriberen, som let kunne gøre det til 2-0.

Modsat FCM har Sønderjyske generelt været god i første halvleg, men haft problemer i anden. Og da Jan Kuchta i 63. minut headede reduceringen ind, lurede endnu en ærgerlig afslutning på kampen.

Det lyseblå hjemmehold fik dog samlet sig igen og spillede sig til adskillige muligheder for at øge føringen igen. Men skarpheden var midlertidigt væk.

Som kampen skred frem, satsede FCM mere og mere. Det blev ikke til de store chancer, og i stedet slog hjemmeholdet til på en kontra.

Banens bedste, Qamili, satte indskiftede Alexander Lyng op godt ti minutter før tid, og så gjorde han det til 3-1.

Mads Bech Sørensen reducerede på et indlæg fem minutter før tid, men FCM fik ikke point med til Heden trods ni minutters tillægstid.