Knoklende dansk fjerduo er klar til finalen i Denmark Open

19. OKT 2024 • 18:33SPORT

Kim Astrup og Anders Skaarup skal søndag kæmpe om titlen ved Denmark Open efter semifinalesejr mod indonesere.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup blev domineret indledningsvist, men er alligevel klar til finalen i Denmark Open.

Lørdag eftermiddag vandt danskerne sin semifinale i tre sæt med cifrene 22-20, 18-21, 21-11 over Fajar Alfian og Muhammad Ardianto fra Indonesien.

Den andenseedede danske duo spillede i starten for kort, når den kom i defensiven, og danskerne skulle samtidig virkelig trykke til for at vinde point.

Indoneserne stressede samtidig den danske double ved typisk at slå bolden mod den samme dansker på den anden side af nettet.

Det var et svagt punkt i danskernes defensiv, og blandt andet derfor bragte indoneserne, der også var bedre rent teknisk, sig foran 15-8 i første sæt.

Danskerne havde svært ved at skjule frustrationerne, og ved stillingen 20-17 havde indoneserne sætbold.

Men med hurtigt tempo og flere svipserver kæmpede danskerne sig tilbage og udlignede, inden comebacket blev fuldendt og sættet vundet i første forsøg.

I andet sæt skiftedes parrene til at indtage føringen.

Fajar Alfian rev danskerne rundt ved nettet, men der var mere plads at spille på, når det var Muhammad Ardianto, der bevægede sig fremad.

Kim Astrup tog typisk alle de rigtige valg ved at spille kort, mens Anders Skaarup trykkede til i sin smash.

Alligevel lykkedes indoneserne i sidste ende med at bringe sig foran med tre og tog sættet.

Danskerne havde for første gang i kampen opbygget en solid føring ved stillingen 11-5 i tredje sæt.

Kim Astrup tog fuldstændig teten ved nettet fra Fajar Alfian, inden to returneringsfejl ødelagde lidt af danskernes føring.

Den danske fjerduo fik fuld opbakning fra tilskuerne i Odense, da den ved stillingen 20-10 i dansk favør spillede sig frem til hele ti matchbolde.

Der skulle to til, før kampen blev afgjort.

Danskerne skal i finalen søndag møde den kinesiske duo Liang Wei Keng og Wang Chang, der ligger nummer ét på verdensranglisten.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT