Barcelona folder sig ud og banker Sevilla i Gavi-comeback

20. OKT 2024 • 23:05SPORT

Robert Lewandowski og Pablo Torre scorede hver især to gange, da FC Barcelona vandt 5-1 over Sevilla.

Der var ingen slinger i valsen for FC Barcelona, da det spanske storhold søndag aften satte Sevilla på plads med en 5-1-sejr på hjemmebane i La Liga.

Sevilla formåede sporadisk at true værternes mål, men kampen blev reelt set afgjort allerede i første halvleg, hvor den polske stjerneangriber Robert Lewandowski to gange fik bolden i netmaskerne.

Efter at have vundet ni ud af ti kampe i La Liga fører Barcelona tabellen med tre point ned til Real Madrid.

Barcelona havde egentlig overtaget indledningsvist, men Sevillas Dodi Lukebakio fik to gange sendt en forkølet afslutning mod mål.

Værterne lod vente på sig rent offensivt, inden brasilianeren Raphinha efter 22 minutter blev nedlagt i Sevillas felt.

Lewandowski sendte Sevillas målmand til den forkerte side og eksekverede således sikkert fra straffesparkspletten.

Få minutter senere fik Barcelona udbytte af den plads, der typisk opstod bag Sevillas forsvarskæde.

Det 17-årige stjernetalent Lamine Yamal drev bolden langt frem på banen, inden han lagde den bagud til Pedri, der fra kanten af feltet krøllede en smuk scoring i netmaskerne.

Med fem minutter til pause blev ondt værre for Sevilla, da Lewandowski scorede sit tolvte ligamål i sæsonen.

Polakken, der akkurat ikke var i offside, styrede med en lang tå kuglen over stregen efter at have modtaget en hård aflevering fra Raphinha.

Efter 49 minutter scorede Barcelona endnu en gang, men Raphinhas mål blev annulleret for offside.

Barcelona tvang Sevilla-spillerne til at løbe mange sure meter, inden indskiftede Pablo Torre scorede til 4-0 efter 82 minutter.

Sevillas Stanis Idumbo fik pyntet på resultatet i slutminutterne, men Pablo Torre satte kort tid efter to tykke streger under magtdemonstrationen med endnu et mål.

Gæsterne har haft en tung start på sæsonen og ligger på 13.-pladsen med 12 point.

Barcelonas Gavi pådrog sig en alvorlig knæskade i november sidste år.

Men søndag kom han på banen og fik altså sin første optræden i næsten et år.