Mørkøv er skuffet over missede regnbuestriber i sidste VM-løb

20. OKT 2024 • 18:32SPORT

Det blev ikke til den guldmedalje, Michael Mørkøv havde drømt om, da han søndag kørte parløb i Ballerup.

Alle øjne hvilede søndag eftermiddag på Michael Mørkøv, som sluttede sin cykelkarriere på højeste niveau med VM-parløbet i Ballerup.

Også konkurrenterne havde konstant øjne på Mørkøv og makkeren Niklas Larsen, og måske derfor blev det ikke til den guldmedalje, Mørkøv havde drømt om i sin mesterskabsafsked.

Det ærgrer den 39-årige veteran.

- Jeg har været fokuseret på løbet siden OL. Det har haft stor betydning for mig, og jeg synes, at Niklas og jeg kørte et rigtig godt løb. Vi fik en fortjent bronzemedalje.

- Vi kan ikke være skuffede over ikke at vinde, men det var alligevel det, der var drømmen. På den måde er jeg lidt skuffet over, at det ikke var os, der løb med striberne til sidst, siger Michael Mørkøv.

Mørkøv har gennem årene vundet guld ved OL, VM og EM og et hav af andre medaljer ved siden af mange mindeværdige præstationer på landevejen.

Alligevel er han ikke særlig berørt af søndagens begivenhed, der endte med en hyldestrunde foran tilskuerne i Ballerup Super Arena.

- Jeg nød selvfølgelig, at de havde lavet en video af mig, og de holdt en flot tale. Men jeg føler ikke selv, at jeg er på vej på pension lige nu. Jeg føler, at jeg er her 100 procent som landsholdsrytter.

- Selv om det var sidste gang i landsholdets farver og sidste gang med en stor præstation, har jeg mentalt udskudt mit karrierestop til 28. december.

- Det kan godt være, at jeg er lidt følelseskold, eller også formår jeg at lukke ned for de rigtige knapper. Jeg har med vilje nydt den pæne omtale, jeg har fået frem mod det her, men jeg har også været fuldt fokuseret på parløbet, lyder det fra Mørkøv.

Landevejssæsonen med Astana er slut, og der er ikke flere landsholdsopgaver tilbage på banen.

Men før han officielt overgår til at blive landstræner, skal han køre to mindre stævner i Ballerup. Og indtil årsskiftet fortsætter han den professionelle livsstil.

- Jeg er også ærekær, og det kan godt være, jeg ikke kommer i OL-formen 28. december. Men jeg kommer til at være i god form, for jeg vil også gerne kunne køre et godt løb til allersidst, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT