FCN redder point mod Silkeborg efter lynscoring

20. OKT 2024 • 18:00SPORT

Silkeborg chokstartede mod FC Nordsjælland, som steppede op og scorede efter pausen, da det blev 1-1 i Farum.

Der skulle et selvmål til, før FC Nordsjælland søndag kunne få bolden i netmaskerne og dermed skaffe sig et enkelt point mod Silkeborg IF i Superligaen.

På Farum Park havde gæsterne chokstartet med et tidligt føringsmål, inden Oliver Sonne efter pausen blev skurken, da han rettede bolden i eget net til slutresultatet 1-1.

Selv kunne FCN-spillerne ikke få bolden over stregen, selv om de flere gange var yderst tæt på.

Var kampen endt med en sejrherre, var denne kravlet op på en foreløbig tredjeplads, men i stedet må Silkeborg med 20 point nøjes med at forblive på fjerdepladsen.

FCN har ét point færre på femtepladsen, men kan overhales af Brøndby, hvis vestegnsklubben mandag vinder over AGF.

Spillemæssigt ramte Silkeborg ikke sit topniveau, og derfor er cheftræner Kent Nielsen formentlig fint tilfreds med resultatet, selv om holdet for femte kamp i streg i ligaen smed en føring.

Der var kun spillet få minutter, da værterne fik alt for lidt ud af en god mulighed, og Silkeborgs Jeppe Andersen efterfølgende kronede en lynhurtig kontra.

Efter chokstarten sad værterne i en underholdende første halvleg på det meste af spillet, men de havde svært ved at finde plads.

Og efter at være kommet bedre med i opgøret var Silkeborg kort før pausen tæt på at fordoble føringen med en stor dobbeltchance.

Et indlæg fra Oliver Sonne kom frem til topscorer Tonni Adamsen, der helt umarkeret foran mål sparkede forbi kuglen.

Den trillede videre til Robin Østrøm, som endte med at blive blokeret.

Forinden havde værterne kombineret sig frem til lovende muligheder, som gang på gang blev afværget.

Den intense jagt på en udligning fortsatte efter pausen, hvor sikker boldomgang var med til at presse Silkeborg helt tilbage.

Men Nicolai Larsen i Silkeborg-målet havde en stor eftermiddag mod sin tidligere arbejdsgiver.

Efter lidt mere end en times spil måtte han således igen hive en stor redning frem, da en fri Peter Ankersen hamrede til kuglen ved bageste stolpe.

Med et kvarter tilbage på uret fik FCN langt om længe bolden i netmaskerne, da Oliver Sonne efter VAR-gennemgang blev noteret for et selvmål.

Mod slutningen jagtede værterne føringsmålet, men igen havde Nicolai Larsen sikre hænder, da chancerne bød sig til.