BSH kollapser og lider stort nederlag i Spanien

22. OKT 2024 • 20:23SPORT

En miserabel periode i anden halvleg blev dyr for BSH, der på udebane tabte 27-36 til spanske Granollers.

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold (BSH) var på vej mod en vigtig udesejr over spanske Granollers i European League, men det danske hold kollapsede fuldstændig og endte med et 27-36-nederlag.

Foran 22-21 i anden halvleg rendte BSH ind i en elendig periode, der blev tabt 1-10. Alt gik galt for jyderne, der flere gange forærede bolden til værterne, som tog imod gaverne med kyshånd og storsejrede.

Nederlaget betyder, at BSH indtager tredjepladsen i European Leagues gruppe B med to point efter de første tre runder, mens Granollers ligger nummer to med fire point. Montpellier topper gruppen.

BSH fik ellers en fremragende start i det spanske og kom hurtigt foran 7-2.

Derfra kom de spanske værter bedre med i kampen, og fire scoringer fra værterne i træk neutraliserede den gode jyske start.

BSH var dog ovenpå, og takket været en velspillende Rasmus Lauge offensivt fastholdt gæsterne det meste af første halvleg et forspring på et par scoringer.

Fra anden halvlegs start lavede det jyske mandskab dog lidt flere fejl i angrebsenden, og det blev straffet.

Ni minutter inde i anden halvleg smed Lauge bolden væk offensivt. Det udnyttede spanierne til med en hurtig kontrascoring at få kontakt ved 21-21, og få minutter senere kom værterne også foran for første gang i opgøret.

Træner Simon Sørensen kaldte sine spillere til samling med en timeout, men lige lidt hjalp det.

Jyderne leverede den ene tekniske fejl efter den anden og kunne slet ikke finde løsninger angrebsmæssigt, og det straffede Granollers gang på gang.

Fra at være foran 22-21 var BSH pludselig bagud med 23-31, og det kollaps rejste det jyske mandskab sig aldrig fra.

I turneringens gruppe A var der derimod dansk succes, da GOG tirsdag aften på hjemmebane knuste spanske Ademar Leon med 36-23. GOG topper gruppen med fem point efter de første tre kampe.