Danmark scorer fire gange på 12 minutter i første EM-test

25. OKT 2024 • 20:40SPORT

På 12 gyldne minutter blev Sydafrika sat på plads af Danmarks fodboldkvinder, der vandt 5-0 i EM-testen.

Det danske kvindelandshold i fodbold har fået en solid start i forberedelserne til næste års EM.

Fredag aften vandt fodboldkvinderne således 5-0 over de forsvarende afrikanske mestre fra Sydafrika i den første testkamp inden slutrunden.

Sydafrikas forsvar blev på Aalborg Stadion splittet til atomer efter pausen, hvor Danmark på blot 12 minutter scorede fire gange.

To af målene blev sat ind af Real Madrids Signe Bruun, mens indskiftede Frederikke Thøgersen fra italienske Roma tre gange havde næstsidste fod på.

Ligesom Danmark nåede de sydafrikanske kvinder til ottendedelsfinalen ved sidste års VM, men niveauforskellen var tydelig allerede fra første fløjt.

Gæsterne formåede således ikke for alvor at true Danmark, der omvendt var yderst farlig på hjørnespark.

Netop et hjørnespark havde Danmark spillet sig frem til, da værternes Signe Bruun efter lidt mere end en halv time steg til vejrs og headede bolden på overliggeren.

Det var kampens bedste mulighed før pausen.

Forinden var sydafrikanerne gået hårdt til Sofie Svava og Sofie Bredgaard, der fik nogle knubs.

Sidstnævnte var ikke i stand til at spille videre og blev skiftet ud til fordel for Frederikke Thøgersen.

Efter pausen gik det stærkt. Rigtig stærkt.

Først bragte Isabella Obaze fortjent Danmark foran 1-0, inden Signe Bruun ad to omgange konsekvent sendte bolden i netmaskerne.

Det blev kun værre for Sydafrika, da Frederikke Thøgersen efter 64 minutter smed en præcis bold ind i feltet til Amalie Vangsgaard, der headede Danmark på 4-0.

Kampen var reelt afgjort, da Katrine Kühl med en sikker inderside scorede til slutresultatet 5-0 godt og vel et kvarter før tid.

Der venter Danmark endnu en testkamp, når Holland tirsdag kommer til Esbjerg.