Videnskabelig tilgang gør dansker til en af VM-favoritterne

25. OKT 2024 • 14:30SPORT

Magnus Ditlev bruger sin tankegang og nysgerrighed som ingeniør til at springe mod verdenstoppen i triatlon.

Det hører til sjældenhederne, at Magnus Ditlev bliver genkendt og stoppet på gaden, når han går rundt hjemme i Danmark.

Når han befinder sig i Kailua-Kona på Hawaii, er virkeligheden en anden.

- Jeg kan godt mærke, når jeg render rundt i byen og træner på VM-ruten, at jeg ikke kan være i fred. Folk vil have taget billeder og videoer, siger han.

26-årige Ditlev er blandt verdens bedste triatleter og er også en del af det absolutte favoritfelt til lørdagens VM i ironman på stillehavsøen.

Kigger man alene på hans placering som etter på verdensranglisten, kan man argumentere for, at ingen lige nu er bedre end nordsjællænderen.

På rekordtid er han nået til tops i sporten, hvor talentet skal række til at svømme, cykle og løbe på eliteniveau.

Det er kun små ti år siden, at han som gymnasieelev fik øjnene op for sporten. Dengang troede han kun, han skulle dyrke triatlon på hobbyplan. Men prioriteterne ændrede sig, og udviklingskurven var stejl.

Nu handler det om at skrue på detaljerne.

- Kurven vil flade ud, for man kan ikke bare blive ved. Når man begynder på noget nyt, vil man udvikle sig hurtigt. Men jeg er enormt nysgerrig og forsøger at omgive mig med folk, der er eksperter inden for alle mulige felter.

- Vi udforsker, hvad der er muligt, i forhold til hvordan man træner, spiser og restituerer bedst, siger han.

Magnus Ditlev har en bachelor i kemi og teknologi fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

For at optimere sine præstationer endnu mere bruger han sin baggrund som ingeniør og har allieret sig med sin DTU-ven Martin Toft Madsen, som er blevet danmarksmester i enkeltstart tre gange med sin nørdede tilgang til cykling.

- Han er en vigtig del af mit team. Han og en fyr fra Schweiz er ansvarlige for alt det, der har med cyklingen at gøre. Lige fra hvilke dæk, jeg kører på, til hvordan jeg sidder på cyklen, og hvad for noget tøj jeg har på, siger han.

- Mit hold forsøger at bruge den videnskabelige metode, man lærer på DTU, i sporten. Det handler om den måde, man går til problemerne og forsøger at løse dem.

- Der er ekstremt store muligheder for at gå i detaljer, fordi triatlon består af tre forskellige discipliner. Hele cykeldelen er en videnskab i sig selv. Vi prøver hele tiden at presse grænserne for, hvad der er muligt.

- Både i forhold til hvordan jeg kan blive bedre, men også de mere indirekte ting, der spiller ind på en god præstation, som udstyret, forklarer Ditlev.

Ud over Ditlev er Daniel Bækkegård, Kristian Høgenhaug, Mathias Petersen og Thor Bendix Madsen til start ved lørdagens VM på Hawaii.

Ditlev blev sidste år bedste dansker som nummer tre.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT