Israel melder forventet ny hizbollahleder dræbt i bombeangreb

22. OKT 2024 • 23:04UDLAND

Ifølge Israel er Hashem Safieddine, som mentes at skulle være den næste leder af Hizbollah, blevet dræbt.

Israels militær siger tirsdag aften, at det har dræbt Hashem Safieddine, der blev regnet som favorit til at blive udnævnt som den nye leder for shiamilitsen Hizbollah.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hizbollah, som holder til i Libanon, har endnu ikke kommenteret meldingen fra Israel.

Drabet på Safieddine, hvis det viser sig at være korrekt, sker, efter at Hassan Nasrallah, som var Hizbollahs øverste leder i mere end 30 år, blev dræbt i et bombeangreb i Libanons hovedstad, Beirut, 27. september.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters overtog Safieddine en stor del af ledelsen af Hizbollahs daglige operationer, da Nasrallah blev dræbt.

Israel har endnu ikke frigivet nogen detaljer om drabet Safieddine. Det fremgår end ikke, hvor i Libanon angrebet skulle have fundet sted.

Hizbollah er en shiamuslimsk bevægelse fra Libanon. Den har tætte bånd til Iran og er på både EU's og USA's terrorliste.

Safieddines bror er blandt andet Hizbollahs repræsentant i Iran. Hans søn Rida er gift med datteren af den iranske general Qassem Soleimani, som blev dræbt i et amerikansk droneangreb i Irak i 2020.

Safieddine har inden for det seneste år indtaget en fremtrædende rolle som talsmand for Hizbollah under urolighederne mellem Israel og den væbnede gruppe.

Han har ved flere store begivenheder været bevægelsens ansigt udadtil, efter at Hassan Nasrallah i høj grad trak sig fra offentligheden af sikkerhedsmæssige årsager.

Han var blandt andet den første fra Hizbollah, som udtalte sig i kølvandet på den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas' angreb på Israel 7. oktober i fjor.

Safieddine har desuden i flere år siddet i Hizbollahs Jihad-råd, som er ansvarlig for bevægelsen militære aktioner. Han har også haft det øverste ansvar for den finansielle og administrative ledelse af Hizbollah.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT