Fodboldlykken er vendt i Viborg: Det har vi fortjent

21. SEP 2024 • 08:59SPORT

Jakob Poulsen er tilfreds med både spil og resultater efter 11 point i de seneste fem superligakampe.

Efter en rædselsfuld sæsonstart med Superligaens mest hullede defensiv peger pilen i Viborg FF op med 11 point i de seneste fem superligakampe samt et avancement i pokalturneringen.

Ifølge Viborg-træner Jakob Poulsen er klubbens opadgående formkurve og voksende pointhøst fuldt berettiget. Det siger han til klubbens hjemmeside efter fredagens 3-2-sejr hjemme over FC Nordsjælland.

- Vi er inde i en dejlig periode. Tingene falder ud til vores fordel i øjeblikket, men det er også noget, vi gør os fortjent til, synes jeg.

- Når vi gør tingene rigtigt, som vi gjorde i 25 minutter af første halvleg mod FC Nordsjælland og i sidste weekend nede i Vejle (5-0-sejr, red.), så får vi, hvad vi fortjener. Vi skal holde fast i troen på os selv og vores måde at gøre tingene på, for vi har stor kvalitet i spillertruppen, siger Jakob Poulsen.

Han erklærer sig desuden tilfreds med, at viborgenserne fredag svarede stærkt tilbage på at komme bagud 0-1 mod FC Nordsjælland. Ved pausen havde de grønblusede vendt opgøret til en 3-1-føring, og sejren var aldrig for alvor i fare efter pausen.

I Superligaens fire første spillerunder lukkede Viborg tre mål ind i hver kamp. I de efterfølgende fem kampe har holdet blot lukket et mål ind i gennemsnit per kamp og er rykket op på sjettepladsen.

I FC Nordsjælland-lejren peger pilen i den modsatte retning. Holdet er uden sejr tre kampe i træk og har blot vundet en af sine seneste seks kampe.

Det placerer Farum-klubben på ottendepladsen i rækken, og vikarierende anfører Jeppe Tverskov er irriteret over, at holdet i øjeblikket ikke formår at være stabile i en hel kamp.

- Lige nu skal vi kigge på os selv. Vi har ikke sat en speciel god stime af kampe sammen. Én ting er resultaterne, men spillet har ikke helt fungeret, og det er også det, der er lidt øv. Der er gode perioder i kampene, men vi skal sætte det sammen over 90 minutter, siger Tverskov til TV 2 Sport.

I næste runde spiller Viborg arvefjendeopgør ude mod FC Midtjylland, mens FC Nordsjælland får besøg af Brøndby.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT