Cykelforbund satser på holdstafet fremfor enkeltstart

21. SEP 2024 • 07:00SPORT

Danmarksmester Emma Norsgaard Bjerg kører ikke VM-enkeltstarten, men prioriterer stafetløbet.

Når kvindernes VM i enkeltstart afvikles søndag i Zürich, bliver det uden den firdobbelte danmarksmester Emma Norsgaard Bjerg.

I stedet bliver det 23-årige Rebecca Koerner, der skal repræsentere de danske farver i solodisciplinen sammen med 19-årige Alberte Greve.

En del af forklaringen er, at man fra dansk side vil satse stort på stafetdisciplinen mixed team relay, der blev en del af verdensmesterskaberne for første gang i 2019.

Landstræner for det danske kvindelandshold i cykling Tayeb Braikia siger, at Emma Norsgaard ikke har ønsket at stille op i årets enkeltstart.

- I mine samtaler med Emma har det spillet ind, at det er svært at have fuldt fokus på tre discipliner til et mesterskab, hvor det hele køres inden for en uge, siger Braikia.

Det har både været et ønske fra Norsgaard at prioritere stafetten, men det er også en disciplin, som Danmarks Cykle Union (DCU) vægter højt.

En af de andre danske cykelstjerner Cecilie Uttrup Ludwig skal heller ikke køre enkeltstarten.

- Vi prøver at satse endnu mere målrettet på mixed team relay. Vi vil gerne holde fuldt fokus på det, og derfor har vi valgt, at de ikke skal køre enkeltstarten.

- Emma har brugt meget tid på enkeltstart de seneste mange år og har måske brug for for at slippe den mentale belastning lidt, som det er at køre enkeltstart.

- Hun har ønsket at holde fokus på linjeløbet og mixed team relay. At køre et holdløb er noget helt andet. Det er specielt at være en del af et fællesskab sammen med herreeliterytterne. Rytterne synes, det er sjovt at køre, siger Braikia.

Holdet til mixed team relay består at tre mandlige og tre kvindelige ryttere. Den danske herrelandstræner Anders Lund har meldt ud, at man drømmer om medaljer i stafetten.

Braikia regner til gengæld ikke med medaljer i kvindernes enkeltstart.

- De er så unge, at vi ikke tror på medaljer. Det er lige så meget en proces, hvor de kan blive endnu bedre, siger han.

- Rebecca Koerner kørte en rigtig flot enkeltstart til EM i år, hvor kun kørte top-10, som måske var en anelse bedre, end vi havde troet. Derfor fortjener hun at prøve sig af til VM.

- Alberte Greve kører normalt tæt på Rebecca, men hun er primært med som U23-rytter, siger Braikia.

Kvindernes enkeltstart afvikles søndag 22. september klokken 12. Mixed team relay køres onsdag 25. september.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT