Antonsen miser tre matchbolde og er ude af China Open

20. SEP 2024 • 15:54SPORT

Både Anders Antonsen og herredoublen med Anders Skaarup og Kim Astrup tabte i tre sæt ved China Open.

Den danske badmintonspiller Anders Antonsen så ud til at have styr på kineseren Weng Hongyang i tredje sæt, men foran 20-17 satte danskeren det over styr i kvartfinalen ved Super 1000-turneringen China Open.

Foruden var gået tre tætte og særdeles velspillede sæt fra begge parter, men til sidst måtte Antonsen se sig slået med cifrene 21-19, 19-21, 21-23.

Danmarks bedste herredouble med Anders Skaarup og Kim Astrup er ligeledes færdig i turneringen efter et kvartfinalenederlag i tre sæt, 12-21, 21-11, 19-21, til kineserne He Jiting og Ren Xiangyu.

I et tæt tredje sæt var marginalerne med det kinesiske par.

Dermed er alle danskere færdige ved Super 1000-turneringen i Kina inden semifinalerne.

For Antonsen var det femte gang, at han stod over for kinesiske Weng, og danskeren havde vundet de fire første indbyrdes møder.

Denne gang fik Antonsen en svær start, da kineseren besvarede alt og bragte sig foran med 7-4, men danskeren fortsatte bare, og pludselig kom der også fejl ud af modstanderens ketsjer.

I en god periode vekslede Antonsen 4-7 til 12-10.

Antonsen fortsatte de gode takter. Han trak tempoet ud af duellerne, så Weng ikke kunne bruge danskerens fart, og det behagede ikke kineseren.

Antonsen kom foran med 18-14, men et par kinesiske vindere senere stod det 18-17, før danskeren med et elegant slag ved nettet bragte sig på 19-17.

Kort efter havde han tre sætbolde, og han skulle bruge dem alle for at få sættet i hus efter hele 27 minutter.

Andet sæt bød på badminton på højt niveau. De fulgtes pænt ad uden store føringer til nogen af siderne, indtil det skulle afgøres.

Fra 18-18 sendte Antonsen bolden ud over baglinjen to gange i træk, og det gav kineseren to sætbolde, og han udnyttede den anden med en smash.

Det gode spil fra begge sider af nettet fortsatte i et jævnbyrdigt tredje sæt.

Fra 6-6 kom et par fejl snigende ind i Wengs spil, og den mulighed greb Antonsen til at bringe sig på 11-7.

Kineseren kæmpede sig tilbage i opgøret, og med hurtigt netspil fik han kontakt igen ved 13-13.

Det slog ikke Antonsen ud, og danskeren genfandt det gode, tålmodige spil krydret med et par skarpe smasher, hvilket bragte danskeren foran 20-17.

Weng forsvarede sig dog heroisk og afværgede alle tre danske matchbolde.

Antonsen gik fra at være i kontrol til pludselig at være på hælene, og på kineserens anden matchbold afsluttede Weng kampen med et skarp smash.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT