Højtstående Hizbollah-ledere blev dræbt ved raketangreb

21. SEP 2024 • 10:43UDLAND

Også en ny kommandant for militsen, Ahmed Wahbi, blev dræbt ved israelsk raketangreb i Beirut fredag.

Hizbollah bekræfter lørdag, at en ny kommandant for militsen, Ahmed Wahbi fra eliteafdelingen Radwan-styrken, også blev dræbt ved et israelsk angreb mod Beirut fredag.

Meddelelsen om Wahbis død kom få timer efter, at Hizbollah havde bekræftet, at Ibrahim Aqil, lederen for Radwan-styrken, var blevet dræbt. De to ledere blev dræbt i samme angreb, hvor yderligere 13 af militsens krigere blev dræbt.

Mindst 31 blev dræbt i angrebet, herunder tre børn og syv kvinder, skriver Reuters lørdag formiddag dansk tid.

I tidligere pressemeddelelser fra myndighederne i Libanon fremgik det ikke, hvorvidt der var tale om civile eller bevæbnede militsmedlemmer.

Men Hizbollah udsendte lørdag en liste med 15 personer på, der alle bliver hyldet som "hellige krigere".

Aqil var den højest placerede. USA havde udlovet en dusør på ham på syv millioner dollar.

Ahmad Wahabi står på listen opført som "kommandant" - en titel, som Hizbollah sjældent anvender, og som tyder på, at han havde en meget vigtig rolle i militsens krigsførelse, skrive avisen The Times of Israel.

Raketangrebet skete i myldretiden fredag. Den angrebne bygning ligger i et tæt befolket område i al-Dahiya i det sydlige Beirut. Ifølge de israelske forsvarsstyrker, IDF, var Hizbollahs folk samlet til et møde i en kælder. Deltagerne var knyttet til elitestyrken Radwan.

IDF hævder, at mødet fandt sted i forbindelse med et planlagt storstilet Hizbollah-angreb mod det nordlige Israel i stil med et stort angreb udført af Hamas den 7. oktober sidste år, hvilket udløste Gazakrigen.

Ibrahim Aqil var af USA efterlyst for blandt andet bombeangreb mod USA's ambassade og mod hovedkvarteret for den amerikanske fredsstyrke i Libanon i 1983, hvor 300 mennesker blev dræbt.

Konflikten mellem Hizbollah og Israel er blevet optrappet, efter at et stort antal Hizbollah-medlemmer er blevet dræbt eller såret ved eksplosioner i personsøgere og walkie-talkier i Libanon. De tilhørte medlemmer af Hizbollah-bevægelsen. 37 personer er indtil videre meldt døde. Næsten 3200 er meldt såret.

Hizbollah har beskyldt Israel for at stå bag og har angrebet landet med raketter. Israel har tilsvarende svaret igen med luftangreb på Libanon.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT