Møller bevarer andenplads i stor turnering efter eagle

20. SEP 2024 • 21:14SPORT

Rasmus Højgaard kom tættere på toppen i BMW PGA Championship, hvor Niklas Nørgaard Møller forblev toer.

Der er gode chancer for en eller flere danske topplaceringer i golfturneringen BMW PGA Championship inden weekendens runder.

Bedst ser det ud for Niklas Nørgaard Møller, som fredag gik en solid runde i fem slag under par. Det var et enkelt slag mere, end han brugte i åbningsrunden, men han formåede at bevare sin andenplads.

Danskeren er 11 slag under par, mens den førende englænder, Matthew Baldwin, er to slag bedre.

Møller brillerede undervejs med en forrygende eagle på hul 12, mens et langt og svært putt på næstsidste hul afværgede en bogey. På sidste hul leverede han dagens fjerde birdie og satte sig alene på andenpladsen.

32-årige Niklas Nørgaard Møller er stærkt spillende for tiden. I begyndelsen af september vandt han British Masters, der ligesom BMW PGA Championship spilles i England.

Mens han er bedste bud på en dansk vinder på Wentworth Club lidt vest for London, byder Rasmus Højgaard sig også til i kampen om de sjove placeringer.

Han fik en lunken start på turneringen, men rejste sig med en af dagens bedste runder fredag. Her var Højgaard seks slag bedre end på førstedagen. Det blev til syv birdies og kun en enkelt bogey i den imponerende runde.

Samlet er Rasmus Højgaard seks slag under par på en delt 13.-plads. Hans tvillingbror, Nicolai Højgaard, er nede på en delt 41.-plads.

Runden nåede ikke at blive helt færdig, før mørket faldt på, men de sidste spillere var for langt nede til at gøre sig gældende.

Thorbjørn Olesen lå ikke til at klare cuttet.

Turneringen er en af de største på DP World Tour, og det smitter af på den store præmiepulje på ni millioner dollar, spillerne kæmper om. Det svarer rundt regnet til 60 millioner kroner med 10 til vinderen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT