Dansk talent vil overtage tronen fra abdicerende vandsportsikon

22. SEP 2024 • 06:30SPORT

Torsdagens VM-SUP-stafet blev Casper Steinfaths sidste i karrieren, men et nyt talent står klar i kulissen.

Torsdag eftermiddag satte 31-årige Casper Steinfath et sidste punktum på sin 15-år lange karriere på paddleboardet, da han kom i mål i holdstafetten ved VM i SUP og Paddleboard i København.

På brættet har han vundet seks verdensmesterskaber og fire europamesterskaber i forskellige SUP-konkurrencer.

Ifølge Steinfath er der allerede en 23-årig dansker, der er parat til at udfylde hans sko. Faktisk mener Steinfath, at Christian Andersen allerede har overhalet ham.

Ved søndagens 200-meter sprintkonkurrence kan Andersen potentielt blive verdensmester. Han vurderer selv, at han har gode muligheder.

- Mine chancer er ret gode. Sprint er min stærkeste disciplin, og det er den disciplin, jeg har trænet mest til. Så målet er at vinde.

- Og det ville betyde meget. Jeg kan huske, da jeg så Casper vinde sprinten på hjemmebane i 2017, og det var vildt at se, siger Christian Andersen til Ritzau.

Steinfath er et stort forbillede, der allerede har betydet meget for det danske medaljehåb.

- Jeg har kendt Casper, siden jeg var helt lille. Det var ham, der skubbede mig ind i min første bølge, da jeg var ni år gammel, og vi bor ved siden af hinanden i Klitmøller og træner sammen hver dag.

- Jeg har altid set meget op til ham, og han er en af mine gode venner. Vi har rejst mange gange sammen, og jeg har lært meget af at se, hvordan han forbereder sig mentalt til konkurrencer, siger Andersen.

Derfor var det også et stort øjeblik for ham at se Steinfath komme i mål for sidste gang. For Andersen kender hele hans historie.

- Det var fedt at se publikum, der stod på stranden og klappede. Jeg ved, hvor meget arbejde han har lagt i det, og hvor meget han har gjort for sporten, siger Andersen.

Og netop det arbejde, som Steinfath har bidraget med for at udvikle sporten, er noget af det, han selv er mest stolt af.

- Mit håb er, at jeg efterlader sporten i en bedre tilstand, end jeg fandt den. Jeg begyndte, da sporten var mikroskopisk. Vi havde ikke noget forbund, da jeg var til VM første gang.

- Nu står vi med et forbund, der afvikler VM, og der er en masse dygtige talenter på vej. Det er nok det, jeg vil kigge tilbage på, når det hele har lagt sig, siger Steinfath.

Hans betydning for sporten var tydelig at mærke på tilskuerne og de andre atleter, da han kom i mål torsdag eftermiddag, og stævnekonferencieren kaldte ham en pioner for sporten.

Christian Andersen dyster i VM-sprintkonkurrencen søndag ved Den Sorte Diamant i København på stævnets sidste dag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT