Ti mister livet under narkokartels magtopgør i Mexico

22. SEP 2024 • 07:07UDLAND

Siden anholdelse af Sinaloa-medstifter er der udbrudt en magtkamp mellem fraktioner i mexicansk narkokartel.

Ti personer har lørdag mistet livet i den mexicanske delstat Sinaloa, hvor rivaliserende fraktioner i Sinaloa-narkokartellet og landets myndigheder de seneste dage har ligget i åben konflikt.

Det skriver flere mexicanske medier.

Ismael "El Mayo" Zambada, der er medstifter af Sinaloa-kartellet, blev anholdt i USA i juli, og det har medført, at problemet med vold i området er vokset.

Anholdelsen menes at have udløst en intern magtkamp mellem fraktioner i narkokartellet.

Siden 9. september er omkring 70 mennesker ifølge landets myndigheder blevet dræbt i delstaten, der ligger i det nordvestlige Mexico.

De fleste har mistet livet i storbyen Culiacán.

I bydelen Tre Rios, der ligger i Culiacán, skete der lørdag flere sammenstød mellem politiet og kriminelle.

Først opstod der en skudveksling mellem politiet og det, som politiet omtaler som lejemordere, efter at ukendte personer havde brugt biler og motorcykler til at blokere en vej 200 meter fra anklagemyndigheden.

Det fremgår ikke, om der var nogen personer, der mistede livet i skudvekslingen.

Senere på dagen åbnede bevæbnede personer ild mod betjente. Personerne søge tilflugt i en boligblok, hvor der begyndte en skudveksling mellem dem og betjentene.

Tre personer, der formodes at være kriminelle, blev dræbt, en blev anholdt og to soldater blev såret, skriver delstatens guvernør Ruben Rocha Moya på det sociale medie X.

- Det lykkedes soldater at evakuere seks voksne og et barn fra bygningen, hvor de bevæbnede personer havde søgt tilflugt, skriver han.

Samme dag sendte myndighederne 600 soldater på gaden for at styrke sikkerheden i Sinaloa.

Lokale mexicanske medier skriver, at ligene af yderligere syv personer lørdag blev fundet i delstaten. Fem af dem blev fundet efterladt halvnøgne på gaden, hvor de var iført hatte.

Hattene formodes at være et internt signal mellem de stridende fraktioner i Sinaloa-kartellet, som de kriminelle bruger til at intimidere hinanden.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT